Legenda bh. nogometa
89

Elvir Bolić otvorio ekskluzivni salon namještaja u Sarajevu, evo ko je sve bio na otvorenju

I. B.
Samir Serdarević i Elvir Bolić
Samir Serdarević i Elvir Bolić
Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Elvir Bolić nakon okončanja nogometne karijere već godinama uspješno plovi u biznis svijetu.

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je u Sarajevo Toweru otvorio ekskluzivni salon namještaja Divani Letti, a koji predstavlja spoj kvaliteta, dizajna i elegancije.

Novi biznis nekadašnjeg nogometaša izazvao je veliku pažnju javnosti, a na svečanom otvorenju okupile su se brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života, sporta, biznisa, diplomatije...

Otvorenju salona Divani Letti prisustvovale su i poznate ličnosti, a među njima i Halid Bešlić
Otvorenju salona Divani Letti prisustvovale su i poznate ličnosti, a među njima i Halid Bešlić

Tako su Boliću među prvim čestitali Halid Bešlić, Zoran Mamić, Vedin Musić, načelnik Hasan Tanović, Belma i Midhat Džeko, Samir Avdić, te mnogi drugi.

Svečanu vrpcu sa Bolićem je presjekao njegov partner u novom biznisu i dugogodišnji prijatelj Samir Serdarević te italijanski ambasador u BiH Marco di Ruzza.

Elvir Bolić, Marco Di Ruzza i Samir Serdarević
Elvir Bolić, Marco Di Ruzza i Samir Serdarević

U uvodnom govoru Serdarević je rekao da ideja o otvaranju eķskluzivnog salona namještaja postoji već par godina, a sada je konačno i realizirana.

"Svi govore: 'Bola opet nešto novo otvara'. Ja imam želju i to i pokušavam, stvari koje radim i volim. Ovo nije slučajno. Dugi niz godina kroz druge stvari bio sam uključen u poslove oko namještaja. Nadam se da ćemo ovom gradu i državi donijeti nešto novo i neku novu opciju. Da ljudi nešto vide i da možda kupe", rekao je Elvir Bolić.

Divani Letti ekskluzivan je salon namještaja
Divani Letti ekskluzivan je salon namještaja

Podsjetimo, zajedno sa bivšim kolegom iz reprezentacije Emirom Granovom 2009. godine Bolić je na Šipu izgradio elitno apartmansko naselje Bolgrano, u kojem i sada žive brojni poznati sportisti i muzičari. Nakon toga je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao, a vlasnik je i ekskluzivnog restorana Paper Moon na Grbavici.