Promo
159

Dormeo je i ove godine na zanimljiv način obilježio Svjetski dan spavanja

Foto: M. O./Klix.ba
Obilježavanjem Svjetskog dana spavanja, Dormeo je ove godine kroz mnogobrojne aktivnosti ukazao na važnost sna i njegovu neprocjenjivu ulogu na naše zdravlje.

Tradicionalno, Dormeo je i ove godine iznenadio putnike koji koriste usluge prijevoza Centrotrans gradskog autobusa, te ih obradovao prvom jutarnjom kafom i prigodnim Dormeo poklonima. Na ovaj način su putnicima čestitali Svjetski dan spavanja, poželjeli dobro jutro i uljepšali jutarnju svakodnevnicu.

Veliko interesovanje u prethodnom periodu, a sve u cilju promocije važnosti sna, izazvao je neobičan konkurs s nazivom "Posao iz snova", u okviru kojeg je Dormeo brend bio u potrazi za Dormeo Spavalicama širom BiH.

Izabrani kandidati su prisustvovali proslavi Svjetskog dana spavanja, a pored toga imali su posebnu privilegiju da spavaju u specijalno uređenom Dormeo kutku u Sarajevu i Banja Luci. Dormeo spavalice su dokazale da je uz Dormeo proizvode moguće spavati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Za 4 sata spavanja Dormeo je Spavalice nagradio sa 100 eura.

Ovogodišnji Svjetski dan spavanja, 15. mart 2019. godine, godišnji događaj koji je posvećen promovisanju važnosti kvalitete spavanja, Dormeo je obilježio u misiji koja edukuje o važnosti kvalitetnog sna.

"Spavamo svaki dan iako Dan spavanja slavimo samo jednom godišnje. Činjenica da takav dan postoji samo je dokaz da bi cijeli svijet trebao biti svjestan važnosti sna. Bez redovitog i kvalitetnog sna, naše zdravlje je u velikoj opasnosti. Dobar san je neophodan za naše postojanje kao što su voda i hrana. Bez sna mogli bismo se suočiti s brojnim zdravstvenim problemima kao što su bolesti srca, povišen krvni pritisak i dijabetes. Zato stručnjaci, Dormeo i Asocijacija svjetskog dana spavanja (World Sleep Day Association), udružuju snage u podizanju svijesti kako bi spavanje postalo prioritet kada govorimo o zdravlju i dobrobiti ljudske vrste", objasnili su predstavnici Dormeo brenda.

Vrijeme je za velike snove

"Poznata je izreka koja glasi: Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van. Svi znamo da je hrana jedna od osnovnih potreba i da jednostavno ne možemo živjeti i ostati zdravi bez nje. Međutim, ono što je ujedno i osnovna potreba u životu, slično jelu i piću, je dobijanje dovoljno kvalitetnog sna. Često je prisutno pogrešno shvatanje da se za vrijeme spavanja naša tijela i um gase, a upravo se suprotno zbiva. Spavanje je zapravo izuzetno aktivna i snažna aktivnost. Tokom spavanja odvijaju se važni procesi u našem tijelu poput rasta mišića, obnavljanja tkiva, sintetiziranja hormona, pohranjivanja sjećanja i poboljšanja procesa pamćenja i učenja. Spavanje utječe na donošenje odluka, emocionalnu inteligenciju, odnose među ljudima, produktivnost i kreativnost. Bez sna nema uspješnog života u kojem možemo dosegnuti potencijale i biti najbolje što možemo", dodali su organizatori.

Dormeo kampanja - Dan spavanja

Kako bi proslavili ovogodišnji Dan spavanja, 15. marta 2019. godine, Dormeo slavi spavanje kao kamen temeljac kvalitetnog i uspješnog života kampanjom pod nazivom "Vrijeme je za velike snove". "Kampanja je popraćena nevjerovatnom ponudom proizvoda vezanih za spavanje i snažnim vizualnim elemenatima - svjetski poznatim kipovima koji nose maske za spavanje sa tačkicama koje su vrlo prepoznatljiv simbol sna. Masku obično nosimo kad nam je potrebna mirna i nesmetana noć. Kampanja naglašava da je dobar san jednak uspjehu. Da biste postigli uspjeh u životu, morate spavati na najbolji mogući način - naravno na Dormeo proizvodima", poručili su predstavnici brenda.

Više informacija možete pronaći na www.dormeo.ba.