biznis
0

DNC Spinnaker i Bellingham International potpisat će ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu

FENA
Predstavnici kompanije DNC Spinnaker, koja je članica ComTrade Group, te kompanije Bellingham international iz Velike Britanije, potpisat će u srijedu ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu u pružanju konsultantskih usluga.

Ugovor će biti potpisan u 12.00 sati u ComTrade Technology Centru u Sarajevu.

Tom prilikom će se obratiti ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft.

Kompanije su ranije potpisale predugovor o zajedničkim nastupu u pružanju konsultantskih usluga i treninga potrebnih kompanijama koje žele da posluju ili se certificiraju prema ISO ili British standardima iz domena informacijske sigurnosti, poslovnog kontinuiteta i upravljanja poslovanjem.

DNC Spinnaker obavezao se da će pružati edukaciju i vršiti konsultatske usluge za izgradnju i uspostavu ISMS-a (Information Security Management Sistema - izrađenog na bazi ISO 27001), Business Management-a (ISO 9001) i Business Continuityja (BS 25999, standard za kontinuitet poslovanja) na području Balkana i Bliskog istoka.

Kompanija DNC Spinnaker je jedna od 84 članica Anglo-bosanskog poslovnog foruma, neformalne grupe britanskih kompanija koje su direktno ili posredstvom svojih poslovnih partnera prisutne u BiH, saopćeno je iz DNC Spinnakera.