"E-KLINIKA"
39

Digitalni proizvod iz BiH predstavljen među šest novih inovacija sa Zapadnog Balkana

V. K.
Šest novih digitalnih proizvoda napravljenih na Zapadnom Balkanu predstavljeno je danas na 4. Digitalnom samitu u Podgorici, a svoje mjesto među odabranim društvom našao je i digitalni proizvod iz Bosne i Hercegovine

Autori proizvoda kojima se digitalni svijet povezuje sa organskom hranom, poljoprivredom, prodajom, zdravstvom, uslugama prevoza, malim firmama i ekološki prihvatljivom plastikom su pobjednici drugog Balkathona, godišnjeg regionalnog takmičenja koje organizuje Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) a finansira Evropska unija čiji je cilj da se potakne razvoj novih digitalnih rješenja kao odgovora na svakodnevne izazove u našim životima.

"Veoma smo ponosni što nam je takmičenje koje je proistaklo iz naše želje da pomognemo regionu u vrijeme pandemije danas donijelo šest izuzetnih proizvoda koji mogu biti korisni građanima i privrednim subjektima u našem regionu. Čestitam ovim mladim ljudima i želim im puno uspjeha u plasmanu proizvoda i njihovom budućem radu", rekla je na skupu Maja Handjiska Trendafilova koja rukovodi Programskim odjelom Vijeća za regionalnu saradnju.

Ona je iskoristila prliku da pozove sve mlade ljude da učestvuju i na narednom Balkathonu koji će se održati u proljeće 2022. godine.

"Željela bih iskoristiti ovu priliku da pozovem sve zainteresovane mlade ljude, start-up kompanije, preduzetnike, studente, centre digitalnih inovacija, naučne parkove, univerzitete, mala i srednja preduzeća i druge koji dolaze iz svih ekonomija Zapadnog Balkana da sljedećeg proljeća učestvuju na trećem Balkathonu. Možda će pobijediti baš vaše rješenje," rekla je ona.

Između ostalog, među šest novih proizvoda predstavljen je i digitalni proizvod iz BiH pod nazivom "E-KLINIKA". Ovaj proizvod na sajmu u Podgorici predstavio je Aleksandar Kovač.

"Ova online platforma građanima omogućava jednostavnije i brže zakazivanje pregleda, a u isto vrijeme klinikama pomaže u svakodnevnom vođenju posla i nudim im mogućnost ulaska u novi svijet zakazivanja pregleda putem interneta. Rješenje je u završnoj fazi razvoja i uskoro će se moći pronaći na zvaničnoj web stranici", navedeno je u opisu proizvoda.

Pored proizvoda iz Bosne i Hercegovine, na sajmu u Podgorici predstavljeni su i proizvodi iz Albanije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Među šest digitalnih proizvoda našla se taksi aplikacija "Pokupi.me" iz Crne Gore, "Online doktor e-Zdravstvena klinika" s Kosova, "Platforma za povezivanje i rast malih privrednih subjekata Accelera" iz Sjeverne Makedonije, "Ekološki prihvatljiva biorazgradiva plastika - BIOFROST" iz Srbije te "Aplikacija za prodaju organske hrane" iz Albanije.