biznis
0

Deutsche Telekom planira srezati potrošnju u grčkoj podružnici OTE

FENA
Njemačka telekomunikacijska korporacija Deutsche Telekom planira smanjiti potrošnju u svojoj grčkoj podružnici OTE kroz smanjenje broja zaposlenih i druge mjere štednje, piše poslovni dnevnik Financial Times Deutschland.

"Potrebno je razriješiti još neke strukturne izazove u dijelu poslovanja s fiksnim komunikacijama", kazao je evropski čelnik Deutsche Telekoma Guido Kerkhoff u razgovoru za taj list, prenose agencije.

U sklopu planiranih mjera, OTE će se naći suočen sa smanjenjem broja zaposlenih i padom plata, s ciljem jačanja firmine profitabilnosti, piše dalje njemačko izdanje FT-a.

Na troškove zaposlenika otpada 37 posto ukupnih prihoda OTE-a, u usporedbi s tek 20 posto u Deutsche Telekomu, kazao je Kerkhoff.

Deutsche Telekom je 30-postotni udjel u OTE-u kupio 2008. za četiri milijarde eura.

Mjere štednje grčke vlade, koje je bila prisiljena provesti u sklopu suočavanja s dužničkom krizom koja je ranije ove godine zahvatila tu zemlju, mogle bi međutim omesti DT u provedbi toga plana budući da je grčka vlada još vlasnik 20-postotnog udjela u OTE-u te je za očekivati da će se protiviti gubitku radnih mjesta s obzirom na rastuću stopu nezaposlenosti u toj zemlji, zaključuje Financial Times Deutschland.