biznis
80

Čuveni Hotel Mostar vraća nekadašnji sjaj

Piše: A. M.
Jedan od simbola Grada Mostara, poznati Hotel Mostar, uskoro će zasjati punim sjajem. Sa istim imenom, ali mnogo većim rejtingom od onog koji je uživao prije potpune rekonstrukcije, upotpuniće turističku sliku Mostara.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Radovi na rekonstrukciji izvodili su se po najsavremenijim standardima, a novosagrađeni hotel izgledom neće odudarati od nekadašnjeg hotela koji je bio vodeći u Mostaru.

Osim što će uljepšati grad, te poboljšati turističku ponudu, Hotel Mostar će otvoriti i nova radna mjesta. Hotel će ostati u gabaritima u kojim je bio i ranije, s tim što su napravljene određene korekcije u skladu sa novim projektom koji odgovaraju na evropske standarde za prestižno ime.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Hotel će i dalje biti u znaku slova L, ali će za 30 posto biti veći, pa će umjesto nekadašnje 32, sada imati 60 soba. Novosagrađeni objekat neće biti ogroman, ali će biti mnogo funkcionalniji i moderniji, kakav građani Mostara i zaslužuju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Nekad je bio glavno okupljalište uglednih Mostaraca. Danas je to malo teže biti jer je grad nažalost podijeljen, ali vjerujem da će naš Mostar vratiti nekadašnji sjaj. Istinski se radujem tome,“ kazao nam je Mostarac Ante koga smo zatekli u blizini hotela.

Vezani članci