Odgovor Irana na sankcije
0
Cijena barela nafte ide na 150 dolara?
Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo jedan podatak: Kad je barel bio 65$ - na bh pumpama je litra bila 1,25KM Kad je barel skocio na 85$ - na bh pumpama je litra bila 1,55 KM Kad je barel skocio na 100$ - na bh pumpama je litra bila 1,85 KM Kad je barel skocio na 125$ - na bh pumpama je litra bila 2,20 KM Naravno kad je barel padao - cijene na bh trzistu nisu pratile onaj trend pada vec su se zadrzavale.... Tako da sad imamo barel od 90-100$ i nase nekvalitetno gorivo od 2,50KM Kako to od novinara niko ne istrazi i ne ispita zasto je to tako kod nasih pumpadzija...kako je prije moglo za barel od 70$ da se litra toci za 1,30KM, a danas za 95$ da se litra toci za 2,50KM...a nekad se za isti taj barel tocilo za 1,85KK????
KAKVE VEZE MI IMAMO SA EUROPOM,TREBA SE DOGOVORIT DA NAMA IRAN DAJE NAFTU BAREL 30 KM
Svi nesto kukaju tesko zivit u Bosni,a svaki dan jedu...skoro..ccc
Smanjite bespotrebno vozikanje! Pola ih u Sarajevu ima kupon za prevoz, a na poso ide autom. Drugo: u Sarajevu je zadnjih godina prodano toliko bicikla za vozikanje po vilsu, a većina ti bicikla nije prešla ni 100 km. Uzmite bicikla čim proljeće i koristite ih za prevoz. Em je ušteda, em je zdravije. Imam i ja auto, al imam i bicikl koji mi je draži.
Futures nafte dobavljača ?
Zaboli me za naftu....nemam posla...ha nemam samim tim ni auta...
hvala ti eu, hvala ti ameriko!
Tada smo se snalazili Borili za zivot rat a Bogami sada tesko .... Al po mom misljenju ovo je samo finta da se raja prepadne pa da nauzima nafte kao akda je bio napad na iran kada sam i ja prvi uzeo 500 l pa kasnije nista cijena ista .. ja je potrosio pa onda skoci cijena :)
Pa u Bosni je od 1992 do 1996 godine a posebno one jezive 1994, litar bio ako se to danas prevede u marke, odprilike nekih 25-30 maraka, i živjeli smo svi opet snalazili smo se, hodali smo itd, kad smo se snašli sa tim cjenama, sa štekom cigara od 200 KM, sa ČAŠOM ulja od 20 KM, sa kilom šećera od 50 KM; kako onda da se ne snađemo sa ovih 3.5 marke.. Nemojte me iznenađivat zemljaci moji..
Normalno da je narod kriv .. Na akcize odpada 20 feninga maksimalno 25 feninga .. Al narod suti i kada su izbori opet isiti i tako svake godine ... U egiptu se jedan covjek zapalio pa protesti a u nas postao hit svake sedmice se neko spaljuje a niko nista . Takvi smo mi bosnjaci ... I u svemu ovom mi u bosni necemo imati nikako nafte dok razgrabe ostale drzave nama ostaje nista a imamo zaliha nafte koliko stane u tankere na pumpama jaka smo drzava nema sta ...
ja cu i dalje sipat\' za 10 KM
Živjela Islamska Republika Iran
Da da, akcize stoje...samo teško će narod biti ubjeđen statistički da su akcize rame uz rame sa gorivom, te da sada 1KM otpada na akcize a 1,5KM otpada na gorivo pa kad se sabere - 2,5KM po litri...vjeruješ li ti u to??? Kako neko reče, narod je kriv...jer se ne buni! Uzme ti na registraciji za cestu, uzme ti na naplatnoj kucici za cestu, uzme ti kroz platu za cestu, uzme ti po litri za cestu...i ko je tu lud??? narod ili politicari??? Opet je sve do naroda, kako god da se okrene! Ako ništa - onda bi red bio da se napiše fino na računu gdje je sve otišlo!
Je li iko od vas izracunao akcize na naftne derivate sto su nasi dragi političari uvodili u poslednje dvije godine?????
Ako dodje do ovog poskupljenja nasa ionako unistena ekonomija ce propasti totalno ... Vezano za cijene naftnih derivata u odnosu na svjetsku berzu se razlikuje u tome sto je drzava nametnula akcizu na autoputeve akzizu za zeljeznice ali brate previse je 2,5KM ako sada barl nafte bude 150 dolara ode na 3,5 KM nafta pa ce hljeb biti 2 marke pa sve ostalo ide za 10 ili 20 % . Ja sam za nek je ukinu za cijelu evropu . Bosnjo ce se snaci Bosnjo je zivio i kada je litar bi 20 KM tako da ovih 3,5 Km nece utjecati ...
joj cirkusa i države...evrope i cijelog svijeta, da nam tamo neki \"orangutani\" diriguju hoće li mi dijete imati šta da jede...nije samo gorivo, već osnovne stvari za život.. u pm gdje mi to živimo ljudi :( ovdje izgleda nema naprijed dok ovaj narod ne uzme pravdu pod svoje!!!
Kada je barel bio 147$, litar dizela 2,50 KM... sada je barel 111$, litar dizela 2,50 KM... predvidjanje 150$, priblizno 3,40 KM