Izmještanje gužvi
80

Carinski terminal Bosanska Gradiška od ponedjeljka u funkciji

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Klix.ba/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba/Klix.ba)
Novosagrađeni carinski terminal Bosanska Gradiška u ponedjeljak će biti otvoren kada i počinje s radom.

Uz novi terminal bit će olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se trenutno nalazi carinski terminal gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu stati u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH za Nezavisne novine.

Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada.

Potpuna funkcija novog graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci bit će moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi. Radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano, pišu Nezavisne novine.

Iz Gradske uprave Bosanska Gradiška poručili su da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest te da će donijeti izmještanje gužvi iz grada u prigradsko naselje.

Podsjećamo, novi moderni carinski terminal u Bosanskoj Gradišci izgrađen je prema evropskim standardima. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika.