Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ove Branding konferencije su u ravni sa knjigama "Kako zaraditi u Casinu", da neko i ako neko zna tajni recept sigurno ga ne bi jeftino prodavao ili ovako izlagao. Marketing je najviše umjetnost, pa onda pishologija i ekonomija. Ako neko želi saznati par osnova koje su u pozadini svega preporučujem Influence: The Psychology of Persuasion by Robert Cialdini; a ne kojekakve crne konferencije.
Ne slazem se. Marketing je danas vise nauka a manje umjetnost. Nekada je mozda bilo obrnuto, ali danas je tako zato sto je dosao internet marketing gdje je sve mjerljivo (prikazana reklama X puta a bilo Y klikova, itd.). Sve to otvara puteve matematici, odnosno statistici, multivarijacionoj analizi, machine learning (AI), itd. A to je ipak nauka. Inace, ova konferencija je cista ubleha. Prave konferencije su uglavnom u UK, Irskoj i naravno USA.
@pinkman ...marketinška "nauka" je, šuštinski, lijepo upakovana varijacija na temu "mooda pod bubrege". čitava kasta ublehaša iznikla na kapitalističkom imperativu "prodaj po svaku cijenu, ne birajući sredstva".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo glupi kupuju lijepo upakovano.........a pametni kvalitetno
Evo vam ga! Sve sto mi treba ja imam: cizme, pusku, grah i slaninu! Ne mozete mi nista jer mi nista ne treba!
@Svercer; psihijatar treba onome kome su 'brendovi bogovi;
@Svercer; Sloboda i pravda iz puscane cijevi rastu. A, slanina, pa to je ......
Boksemazo ovi politički fanatici što komentarišu svaku vijest bi ovu politiku povezali čak i sa bogom.Svaka vijest dole komentari o strankama i političarima,religiji,kurcu palcu.Jebote kralj.
kao kroz maglu se sjecam pakovanja cedevite ali ne brinite nova vita je u istom pakovanju vec 5 godina
koji ublehasi
Dobar marketing ce i eskimu prodati skrinju, s objasnjenjem da mu je ugodnije voditi ljubav u skrinji na -20 nego vani na -40 :)
@Germanac Znas kad je mlada sa sela zaboravila u gradu sta su grablje, pa kad je stala na njih kaze - uh sto me grablje pukose po nosu. Tako bi i ti kad bi ti poklopac od skrinje pao na prste...
@Germanac Skrinja je veliki frizider samo sto sluzi za duboko zamrzavanje.
Cedevita bazga-limun je sveee
Nego fino ti je pučanstvo reagovalo i kad Senader brendovao HDZ preko FIMI medije ! :)
...branding & marketing je ionako trik. inače, kontraproduktivan vam je naslov, jer jasno definira "marketinšku nauku" kao običnu laž. pisac, popravljaj to.
@god Free ...svaki tzv "advantage" nad istovrsnom konkurencijom se može kvantificirati/kvalificirati i izratziti u činjenicama. na tome bazirana reklama i ima nekog smisla, jer predočava naučno verificirane činjenice (sastav hrane, sastav kozmetičkih preparata, emisija izduvnih gasova motora, brzina hardvera, bla-bla). sve drugo je gebelsovština, odnosno neurogebelsovština (da parafaraziram onog tamo neuromuljatora) nad tupavom masom konzumera.
@god Free ...lični afiniteti nemaju veze sa činjenicama.