Posljednje tromjesečje
11

Bombardier je na dobrom putu da ispuni ciljeve isporuke moćnog aviona Global 7500

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kanadska kompanija Bombardier je na dobrom putu da ostvari ciljeve isporuke za 2019. godinu za svoj poslovni avion Global 7500, javlja Reuters.

Kompanija za proizvodnju aviona i vozova, kako je to saopćeno, preusmjerava radnu snagu s drugih aviona na svoj vodeći program korporativnih aviona, kako bi mogli isporučiti očekivanih 15 do 20 Global 7500 aviona u posljednjem tromjesečju 2019. godine.

Potrebno je, međutim, napraviti ogroman posao tokom posljednja tri mjeseca u godini, ostavljajući malo prostora za pogreške u izvršenju.

Ulagači i analitičari pozorno prate isporuke poslovnog aviona Global 7500, koji iznosi 73 miliona dolara i ključni je pokretač prihoda za Bombardier.

Bombardier je u oktobru saopćio da je već isporučio pet mlaznjaka i da će trebati isporučiti još 10 do 15 tokom posljednjeg tromjesečja 2019. godine.

Bombardier sa sjedištem u Montrealu usred je procesa restrukturiranja, oslobađajući se od loših programa komercijalnih aviona kako bi se usredotočio na svoje profitabilnije poslovne mlazne i željezničke jedinice.