biznis
0

Bjelašnica - epicentar modernog zimovališta

Sarajevo-x.com
Budući izgled objakata na Bjelašnici
Budući izgled objakata na Bjelašnici
Najvažniji projekt općine Trnovo, ali i Kantona Sarajevo jeste izgradnja javnih i turističkih sadržaja na Bjelašnici. Stoga je u razgovoru za Sarajevo-x.com, načelnik općine Trnovo Miralem Ramić, govorio o sadržajima koji će Bjelašnicu učiniti još atraktivnijom, a čija izgradnja počinje na proljeće iduće godine.

Olimpijska planina Bjelašnica pred novim je investicijama koje će je učiniti jednom od najvećih turističkih atrakcija, a projekt koji se veže uz nju, bit će jedan od najvećih u zemlji.

[SLIKA]1[/SLIKA]Odluke o dopuni Odluke o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta "Bjelašnica II faza“ usvojene su na sjednici Općinskog vijeća Trnovo 27. juna tekuće godine što je otvorilo put za izgradnju i stvaranje novog ambijenta na Bjelašnici.

"Usvojene dopune Urbanističkog projekta odnose se na područje Babinog Dola koji će dobiti novi izgled i namjene te postati epicentar modernog zimovališta. U najužem centru Babinog Dola biće smješteni polivalentna dvorana, zatvoreni bazen, banka, pošta, ambulanta, ugostiteljski objekti, garaža i trg. Za ovaj kompleks raspisan je konkurs i od pet prispjelih radova odabrano je rješenje ateljea Non Stop pod vodstvom Igora Grozdanića i Sanje Galić Grozdanić“, objasnio je za naš portal općinski načelnik Miralem Ramić.

Urbanistički projekt "Bjelašnica II", koji podrazumijeva izgradnju turističkih i javnih sadržaja pridonijet će razvoju turizma i ekonomije.

"Osim centralnog sadržaja, Urbanistički projekt Bjelašnica II faza predviđa izgradnju dječijeg odmarališta, hotele, pansione i apartmane“, dodao je Ramić.