biznis
0

BiH se predstavila na sajmu turizma u Novom Sadu

FENA
Izaslanstvo Federacije BiH predvođeno federalnim ministrom okoliša i turizma Nevenkom Herceg sa suradnicima i veleposlanikom BiH u Beogradu Tomislavom Lekom posjetilo je 40. međunarodni sajam turizma, koji se u Novom Sadu održava od 9. do 12. listopada. Kako je priopćeno iz Ministarstva okoliša i turizma FBiH, na sajmu jedno od značajnijih mjesta zauzeo je prostor koji su zajedničkim kvalitetnim radom priredili turistički radnici BiH. Štand je uređen odličnim dizajnom na kojem su dominirali svi značajniji elementi hotelijerske, gastro, kulturološke, ali i prirodne ponude kojima zaista obiluje BiH.

Predstavljene su prirodne ljepote Hercegovine, zimska ponuda planinskog dijela države, ruralni turizam koji zauzima sve značajnije mjesto i ostvaruje sve veći prihod, te turizam koji promovira prirodne ljepote.

Također je predstavljen i kulturološki dio turističke ponude koji u sebi ima religijska obilježja. Prilog kvalitetnoj prezentaciji govori nagrada koja je dodijeljena za najuređeniji i najljepši štand na 40. sajmu turizma u Novom Sadu.

Tijekom sajma ostvareni su razgovori s generalnim direktorom Novosadskog sajma Aleksandrom Andrejevićem, te brojnim gospodarstvenicima iz turističkog sektora.

Dogovoreni su nastupi vojvođanski gospodarstvenika na sajamskim manifestacijama u BiH, te cijeli niz novih kvalitetnih aktivnosti kojima se trebaju unaprijediti gospodarski tijekovi u regiji. Ministar Herceg sastao se i s izaslanstvom Republike Srpske koju je predvodio ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković sa suradnicima. Dogovoren je nastavak i intenziviranje daljnje suradnje, posebice na planu promicanja bh. turizma na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu kao način održivog razvoja te strateške grane gospodarstva na području cijele BiH.

Turizam pripada u razvijajuću granu gospodarstva BiH čiji evidentni razvitak ukazuje na potrebu kvalitetnijeg i konstruktivnijeg rada u budućnosti. Stoga turizam mora, u ekonomskim tokovima postati vodeća tendencija gospodarskog privređivanja koja će koristiti nesumnjivo velike prirodne i kulturološke vrijednosti BiH, istaknuo je na kraju radne posjete sajmu ministar Nevenko Herceg, navodi se u priopćenju.