Godišnja konferencija za medije
0
BH Telecom će u ovoj godini zaraditi 150 miliona KM
Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlicno! Svaka cast! Moze li sada: 1 milion Muzeju? 1 milion za fondaciju skolarina porodicama koji zive na rubu egizstencije? 1 milion za fondaciju za gradnju centra za odvikavanje od droga i alkohola? 1 milion za fondaciju za centre za zaostale u razvoju i nepokretne? I pored toga ostaje vam 146 miliona!!! Dovoljno, zar ne?!
@volim_te_jos : hajd dokazi to?! koja je to usluga bh telecoma toliko skuplja? Koja je obracunska jedinica u Telecomu, koja recimo u Eronetu? Navikli da s**te protiv firme, koja skoro jedina puni jadni budzet. Zahvaljujuci njoj jadni penzioneri imaju barem neke penzije, a oni sa biroa se besplatno lijece.. Firma koja legalno placa sve doprinose i ne krade drzavu kao 88% ostalih. Nije ni cudno sto smo jadna fukarska nacija, kad sami sebi zlo cinimo...
Ako se okrenemo kori drveca slijede socijalni nemiri prije ili kasnije, ako se okrenemo MMFu i World Banku zbog kresanja budzetske potrosnje socijalni nemiri su neminovni jer borci ostaju bez naknada, administracija na svim nivoima ide u limbo, zdravstvo i obrazovanje plate dole, mnogi u telekomima ostaju bez posla. Kako god da se krene nije dobro ni za narod ni za politicare. Ali sami pali i sami se ubili. Stvar je da sto prije u ovo krenemo, prije cemo se iskoprcati iz nevolje. Timing je ovdje veoma vazan.
Novca vise u drzavi nema, ekonomija se gasi, ogromna nelikvidnost, dolaze na naplati vec ranije potroseni krediti, ogroman spoljnotrgovinski deficit,......Dvije su opcije: 1.frontalni bankrot i idemo jesti koru sa drveca, 2.masovno uzimanje kredita MMFa, World Banka da se zavrti ekonomija opet, ali i MMF i World Bank imaju svoje uslove: zestoko kresanje javne potrosnje i prije dobivanja bilo kakvog kredita iskoristiti maksimalno unutrasnje rezerve,a to znaci prodaja koka nosilja: Telecomi i Elektroprivrede.Mozda u prvoj rundi se i izvucemo i da sacuvamo Elektroprivrede, ali BH Telecom i EroNet idu u prodaju 100%. Nema drugog nacina. Zato je trebalo BH Telecom prodati 2000te kada je trziste telekomunikacije bilo u peaku. Tada se mogla uzeti zestoka lova i reinvestirati taj novac u privredu.
Amire bolan, sto im to zacepi usta? Svaka cast ljudino! :)
pljuvaci, pogledajte ovo: http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e9dee69d18.html
postavimo stvari na mjesto: 1. Eronet i mtel su proizvod ratnog stanja tako sto su \"vojne jedinice\" zauzele TK infrastrukturu tadasnje BH PTT Poste...to bi bilo kao da sad grupa ljudi zauzme region i svu infrastrukturu tog regiona (bazne stanice i dr) i kazu \"e ovo je sada nase i mi sad imamo svoj Telecom\". Nakon toga, to sto su oteli i sto nije njihovo, prodaju nekom telecomu iz srbije gdje pojedinci omaste brke a Federacija od toga ne vidi nista... 2. Telecom je jedina firma koja stavlja sve transparentno, a to sto se u Avazu vise ne reklamiraju pa Fahru boli, to je druga prica 3. 90% vlasnistva Telecoma je FBiH i sva ta lova ide u budjet iz kojeg se placa policija,zdravstvo,penzije,autoput i dr...ja od mtela nemam nista 4. da nema RAK-a, BH Telecom bi pojeo ova druga dva operatora, eronet je sam pao jer je lagao i dalje laze korisnike kao i mtel... i za kraj: nema potrebe govoriti da je telecom sponzor svake sportske akt
Kada vidim pojedine koji rade u bh telekomu(nepismeni neandertalci) e zbog njih bi bio korisnik usluga telekom operatera iz bantustana a ne kod njih..
Kada se govori o privatizaciji telekoma bojim se da mnogi nisu upućeni u to da je telekom već dijelom privatizovan(podobnim stranačkim osobama-bivšim kokuzima) ali je još uvijek većinski vlasnik država(odnosno federacija). Pa šta mislite kome se isplati 110 miliona dividende? A što se mene lično tiče ja sam za prodaju, jer ko god da uzme makar kao korisnici ćemo dobiti nešto a od ovih nemamo ništa.
@IV imas pravo....u šta god stranci upru prstom mi cemo prodati... a u njemackoj njemacka prodala telecom pa vratila sebi.... sto li boze?
cuke škevću, karavana prolazi, idemo dalje.
Protiv sam privatizacija telekoma jer zašto prodati ono što svi žele kupiti.Ali mozemo dovesti nestranačke ljude ili pak unajmiti direktore iz Evrope ako naši nisi sposobni uspješno voditi kompaniju. Inače BHT je stvarno njem prema korisnicima i to je iskljucivo razlog zasto sam prešao na drugi telekom operater
E to ti je slobodna trzisna ekonomija i kapitalizam. Nema drzavne tj. partijske svojine. Nista ti manja banda nije ni SDA koja ti drzi taj Telecom. Pa niko nije lud davati nam kredite dok nam zlatne koke isisavaju politicari. Nigdje pare ne rastu po granama, pa ni stranim bankama.
^^ A mi ćemo bit über babuni pa prodat BH Telekom i HT jer tako su rekli MMF i Svjetska banka. Nažalost. Prodati nacionalno blago znači potpisati vlastiti poraz, te predati državu u ruke bandita svjetskih razmjera.
MMF i Svjetska Banka nedaju vise niti ijedan kredit sve dok se BH Telecom ne privatizuje. Kako smo uskoro u bankrotu, dragi uposlenici i SDA stranacke kolege u BH Telecomu pripremite se za hard landing. Dosta je i vaseg bilo, i preko glave!
BH Telecom = SDA minderhana
Povećali broj korisnika ADSL-a , žešća laž , kao ono flet na fer osnovi(dvije nespojive riječi ? Zašto bi neko dvaputa skuplje plaćao nešto ,da možda ne mislite zbog patriotizma? Nek vi idete prvi.. ali u 3 pm...