Godišnja konferencija za medije
0

BH Telecom će u ovoj godini zaraditi 150 miliona KM

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije BH Telecoma generalni direktor Nedžad Rešidbegović rekao je da je očekivana dobit kompanije u ovoj godini oko 150 miliona KM.

Prema riječima glasnogovornice kompanije Nađe Lutvikadić, BH Telecom je, uprkos recesiji, djelovanju konkurencije, liberalizaciji tržišta i izboru novog menadžmenta, učinio velike napore na konsolidaciji i ostvarenju maksimalnih mogućih rezultata, posebno na povećanju broja korisnika, na uvođenju novih tehnologija i novih usluga, što je rezultiralo pozitivnim efektima.

"Ova godina je kraj trogodišnjeg plana, koji je, prema mojoj procjeni, stopostotno ostvaren. U ovoj godini obavili smo tehničke transformacije, povećali smo broj ADSL korisnika, izvršili marketinšku orijentaciju tržišta", rekao je Rešidbegović.

Rešidbegović je kazao da je očekivani prihod kompanije oko 615 miliona KM, očekivana dobit 150 miliona KM, realizovane su investicije u iznosu od oko 130 miliona KM, koje preko 60 posto realiziraju domaće firme te je isplaćena dividenda u iznosu od 110 miliona KM za 2010. godinu.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i najznačajniji projekti i aktivnosti BH Telecoma u 2011. godini. U godini na izmaku Nadzorni odbor kompanije donio je Odluku o dodjeli donacija pravnim osobama u konačnom iznosu od 1.386.000 za 908 udruženja.

BH Telecom je objavio javni poziv za dodjelu 40 stipendija redovnim studentima visokoškolskih institucija u FBiH. Mjesečna stipendija iznosi 200 KM.

BH Telecom je imao najpovoljnije ponude paketa za fiskalne kase sa 38.000 priključaka. U ovoj godini otvoreno je novih 9 telecom centara i do sada je otvoreno ukupno 40 telecom centara u BiH.

U narednoj godini Uprava BH Telecoma predviđa tehnološka unapređenja kroz modernizaciju pristupne mreže, razvoj 3G radio mreže, proširenje asortimana postojećih usluga novim paketima, posebno 3Play usluga, povećanje brzine mobilnog interneta po ćeliji sa 14 na 42mbps te širenje WiFi mreže sa novih 100 hot-spotova.

Na današnjoj konferenciji najavljeno je sniženje cijena u gotovo svim segmentima, bilo klasičnih, bilo usluga nove generacije u mobilnoj i fiksnoj mreži, ali i u međunarodnom saobraćaju i roamingu, kao i komercijalizacija usluge MojaWeb TV.

BH Telecom će u godini pred nama ponuditi SIP telefoniju za roomere i dijasporu te uvođenje macropaymenta i mobilnog oglašavanja.

Zaključak članova Uprave je da će poslovna orijentacija kompanije biti usavršavanje kadrova BH Telecoma i zadržavanje liderske pozicije na telekomunikacijskom tržištu BiH.