Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nemam druge dvije rijeci osim svaka cast!
Bravo !
Završio sam ETF u Tuzli i imam dosta prijatelja koji rade u BIT-u, tako da sam dobro upućen. Istina je da vlasnici ovih firmi uzimaju dobar dio kajmaka, ali takođe inžinjeri koji su tu zaposleni zarađuju plate koje su daleko iznad prosječnih. Jedini minus po meni je što su zauzeli najatraktivnije lokacije u Tuzli, pogotovo peti BIT u historijskoj zgradi koja je ipak za neke druge namjene.
čisto iz radoznalosti, zamolio bih te da podijeliš sa nama iznos plate o kojem govoriš? Ne mislim da zakuham, da serem, da zajebajem, čisto iz radoznalosti. Uvijek sam cijenio prodaju "pameti" i nadam se da će ova i slične firme napredovati i u budućnosti jer očigledno ima prostora za to a imamo i mozgova dovoljno...
@komentator2 Naravno da sve firme ne nude iste uslove, ali je prosjek sigurno 1500KM.. s tim što se u IT sektoru znatno brže napreduje i raste plata. Neki su se odvojili i rade na drugim lokacijama za još bolje novce i uglavnom za strance.
Samo naprijed!Procitao sam sa gustom cijeli clanak:)
Ovo je najbolja vijest od 1995 godine.Svaka vam čast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nek je stid sve one jadnike sa lošim komentarima čak i za ovakvu divnu vijest. Takvi jadnici ne mogu ni momka ili djevojku imati jer im je žalba sastavni dio života. Nas obrazovanje i samo obrazovanje može spasiti. Živi nam i sretni bili.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
400 strucnjska haha za 100radnih mjesta. Ma divota. Ups zar IMA u nas i 10 strucnjaka
Sustina je da mladi ljudi rade 12 sati sa nekakave male pare IT poslove za stranog narucioca. Ko Indijci, mozda to i jesmo.
Bolje bi im bilo da su na kafi i u kladionici?
@zekopeko Ako ce ostati u BiH im je isto. Ovi ITovci za ovakvo mizerne plate nemaju ni slobodnog vremena niti mogu rijesiti bilo sta u zivotu, kao ni kladionicari. Ovo je moderno ropstvo, nemas izbora radi ko crnac za mizeriju ili skapaj od gladi
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Outsourcing majka.
To su samo najhrabriji i sa dobrim iskustvom iza sebe ovi sa tek svrsenim fakultetom samo mogu knjigu izdati
Prva pozitivna vijest u zadnje 2 godine u BIH
ja bih rekao da si ti optimista sa te 2ije
Dobar lik je bio u pravu verziju je u tome sto se mene tiče toga je u tome sto se mene tiče toga je u tome sto se mene tiče toga što se ne može biti i da su se i ja tebe da se u zvanje asistenta na kraju je i to u stvari ne bi trebalo biti u stanju socijalne zaštite
Cista sarena laza, Jasmina Imamovica ..... Koliko firme izvoze u US $ i kome? Jasmin okupirao centar grada koji hotela nema, a mozda je mogao sve to uraditi na hemijskom institutu u predgradju grada....
U Tuzli med i mlijeko, na Zapadu nista novo. Jasmin kupuje medije, na Zapadu nista novo. Sereeem ti se Jasmine Imamovicu u uuuusta, na Zapadu nista novo.
Kojih stručnjaka?! Ako je stučnjak onaj što ima Macbook, Iphone, iWatch onda ih Bosna ima ~100k. Svi oni koji žele da se tako nazivaju "stručnjaci" idu u strane zemlje na usavršavaje. U Bosni i Hercegovini niti jedan IT fakultet nema adekvatnu laboratoriju. Ako ETF fakulteti sa osciloskopom, unimjerom, utp kliještima, AutoCadom, osnovama c++ pravi stručnjake gdje nam je kraj..
Studiram ETF, al ovo nisi mogao tacnije napisati......Ko god zeli da se unaprijedi ide vani na Master studije....ovdje moze steci osnovno teorijsko znanje.....O praksi nema govora !!!
e jbg onda..
Silicijska, ali od silicija jedino pijesak tamo ima.
od silicija se i prave procesori
@sajberkurajber Prave se u Kaliforniji, a u Tuzli se pravi cement.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakva dolina? silicijska? ima li i sardinska dolina....
Pa nije sicilijska pa da bude i sardinska cccc