Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja ove berze ništa ne kontam
Sve te berze su u prazno odnosno nigdje novca na vidiku samo paproligija na kojima je napisana cifra, tek nastoji pravo padanje kada se sazna da je to samo virtualni svijet koji je nako napravio samo iz razloga kako bi bio prvi uvjek u toj igri.
nit znaju ovi s Klixa sta pisu i zbog cega, niti ovdje ko od nas zna kako ovo sve stvarno funkcionise i imal Glavnog ili je sve stvarno do Ad Hoc poteza!??
kina je smanjila vrijednost svoje valute jer kroz zabiljezeni godisnji ekonomski rast od ca. 7% kupovna moc stanovnistva nije se promijenila. kina je tim godisnjim rastom stvorila taj balon kojeg se morala rijesiti i rijesenje je nasla u devaluaciji svoje valute odnosno prisilnog smanjenja njene vrijednosti u odnosu na dolar. eh paz sad! posto smanjenje vrijednosti jedne valute ili inflacija najvise utjece na globalne investitore i uvoznike u kinu, koji su pritom velike berzanske ajkule (globalne korporacije), u smislu da vise za svoju robu koju uvoze u kinu vise ne mogu dobiti onoliko novca koliko su ranije dobijali kroz razne ugovore (swapove, fjucerse) sve bitnije berze sa kojima su te korporacije trgovinski povezane dozivljavaju krah iz razloga sto se kod dionicara pojavilo nepovjerenje u pozitivan rasplet situacije i neizvjesnost. jako bitno je i to da devalvacijom yuana ce padati i cijena nafte, a cak je moguce da ce tesko moci poskupjeti. licno mislim da se sve vrti oko toga :)
samo da se ispravim: nisam mislio napisati SWAPovi nego FORVARDSi (swapovi s vanberzanski ugvori) :)
...bas se mnogi citaoci klix portala razumiju u berze..