Berza
0

Azijski indeksi negativni četvrti dan zaredom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Azijske dionice danas su pale te negativnu seriju produžile na četvrti dan jer je tržište opterećeno naznakama usporavanja oporavka svjetske ekonomije.

Japanski proizvođač konzole Wii Nintendo je posrnuo 3,3 posto na berzi u Tokiju, a njegov rival Sony je na istom tržištu kapitala izgubio 1,6 posto. Panasonic je oslabio 1,1 posto, prenose agencije.

Na gubitku su bile i telekomunikacijske kompanije. Australska Telstra je potonula 9,5 posto, a najveći telekom u jugoistočnoj Aziji Singapore Telecommunications je pao 1,6 posto.

Na vrijednosti su izgubile i rudarske te naftne kompanije. Tako je kineski Jiangxi Copper oslabio 3,1, a PetroChina nešto manjih 2,3 posto.

Regionalni azijsko-pacifički indeks MSCI dan je završio 1,3 posto u crvenom na 117,40 bodova, a u zadnja četiri dana na gubitku je 4,1 posto.

Japanski indeks Nikkei 225 je izgubio 0,86 posto, hongkonški Hang Seng se strmoglavio 1,27, a kineski indeks CSI 300 je bio na gubitku 1,19 posto. Južnokorejski indeks Kospi je potonuo 2,07 posto.