Veliki dogovor
4

BC Partners s KKR-om dogovorio kupovinu United Group

Klix.ba
Međunarodna investiciona kompanija BC Partners danas je obavijestila javnost o potpisivanju sporazuma o kupovini većinskog udjela u kompaniji United Group od investicione kompanije KKR-a koja će zadržati manjinski udjel.

BC Partners je vodeća investiciona kompanija sa više od 18 milijardi eura vrijednosti u poslovima u privatnom sektoru i kreditima koja je nastala 1986. godine

Ulažu u velike kompanije u Evropi i Sjevernoj Americi putem mreže svojih ureda u Londonu, Hamburgu i New Yorku. Ističu da pružaju dosljedan pristup ulaganju koristeći rigorozne analize kako bi se uspostavile tačne informacije o nedostacima, kao i identifikaciji realnih i značajnih mogućnosti uz dodatno ulaganje.

"Naša partnerska struktura osmišljena je kako bi uskladila interese kompanije s interesima naših investitora", navode iz BC Partners.

Ulaganjem u United Group, američki KKR je ovu kompaniju pretvorio u vodećeg provajdera u komunikacijskim i medijskim uslugama u Jugoistočnoj Evropi.

"Oduševljeni smo menadžerskim timom UG i podrškom KKR-a u budućem rastu kompanije. UG se odlikuje visokim kvalitetom, uz difuzne karakteristike rasta, vodeću infrastrukturu, raznolik sadržaj i lojalne korisnike", izjavio je Nikos Stafonulos, partner u BC Partners prenosi N1.

United grupa je vlasnik kablovskog opteratera SBB, kao i više TV kanala - N1, Sport klub, Grand i Ultra. Na njihovom zvaničnom sajtu piše da imaju preko pola milijarde godišnjeg prihoda, 3.554 zaposlenih, i opslužuju 1,8 miliona donaćinstava.

Finansijski detalji nisu poznati.