biznis
60

Authority Partners priredio izazov za programere na Microsoft Network 6 konferenciji

Predstavnici firme Authority Partners su od 18. do 20. aprila 2016. godine učestvovali u najvećoj poslovno - tehnološkoj konferenciji u našoj zemlji – Microsoft Network 6, koja se održala u Neumu.

Kroz tri konferencijska dana su imali priliku da saznaju nove informacije o Microsoft proizvodima, druže se sa kolegama i predstavnicima Microsofta i drugih kompanija kao i da održe predavanja o nekim od najaktualnijih tema iz IT svijeta i učestvuju u panel diskusijama.

Authority Partners je programerima na MS Network konferenciji priredio pravi izazov – igricu "Break the Fortress" dizajniranu za programere, od programera. Hrabri igrači, podijeljeni u timove su vrijedno pokušavali da pronađu put kroz labirint, pobijede zmaja koji suče vatru, osvoje tvrđavu i oslobode princezu. Najsnalažljiviji tim, koji je nakon nešto više od 20 sati truda i rada uspio da riješi sve prepreke i šarmira princezu je tim GitRekt. Za svoj trud članovi tima nagrađeni su Lenovo Miix 300 tabletima.

Predavači iz Authority Partnersa na MS Network 6 su bili Enes Pelko, Can Bilgin i Nadir Talić. Enes Pelko je učesnicima održao prezentaciju o Microsoft i DevOps-u te pokrio teme od kontinuirane integracije do kontinuirane isporuke i agilnih alata za praćenje aplikacije sa fokusom na Azure. Enes je također učestvovao i u panel diskusiji – "Microsoft i OSS – šta svaki .NET developer treba da zna?" na kojoj se raspravljalo o budućnosti .NET developera.

Na predavanju Cana Bilgina o Xamarin.Androidu tražilo se mjesto više jer su svi željeli da saznaju šta Xamarin.Android i Microsoft imaju da ponude programerima i kako se Xamarin.Android integriše sa Android runtime, a zahvaljujući prezentaciji Nadira Talića o Authority Partners-u, prisutni su imali priliku da saznaju zašto je AP autoritet na IT tržištu i na koji način pomaže svojim klijentima da postignu svoje ciljeve.

U galeriji možete pogledati djelić atmosfere sa konferencije.