Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je to u redu ali što im neko ne kaže da i sport u ovoj napaćenoj zemlji treba pomoći. Sve bi ja njih extra oporezovao u korist sporta.
ZANEMARENI PODATAK KOJI NIJE UVRSTEN U OVU ANALIZU: Tri najveca krimosa u Evropi za 2016 god. i ne samo srednjoj Evropi su Bake, Covic i Dodick. U 2016 pokrali sve ono sto nisu u uspjeli u proteklih 20 :D
EP kao i EP svake zemlje koja nema konkurenciju odn. ima monopol je medju top 500.Kad bih bio jedini mesar u drzavi , vjerovatno bi i ja bio medju top 500.
Nije vazno imamo li velike kompanije. Dosta razvijenih zemalja ima privredu koja se zasniva na malim i srednjim preduzecima.
a stoka glasa i nista joj nije jasno ahaha ni da je strujom streses
Sve pohvale za AsA grupaciju Allah im dao jos vise,amin...
EP BIH=Monopol nad tržištem el.energije. I sad treba da plješćemo što su monopolisti zauzeli tako visoko mjesto. Jest im bilo i teško, svaka im čast.
Bukvalno im je zakonom obezbijedzen monopol, samim tom to ne samo da nije za pohvalu vec katastrofa. Idiotizam je bilo koju drzavnu firmu u ovo ukljucivati jer svaka ima automatsku i nepostenu prednost naspram privatnika......... Sto prije sve to privatizujemo to bolje za narod.......
@MulanLabe Da isto kad se na forbesovoj listi 500 najuspješnijih kompanija na svijetu nađu kineske državne kompanije koje imaju apsolutni monopol nad pojedinim granama privrede u Kini koja je sama po sebi ogromno tržište...Hajde se ti takmiči u uslovima otvorenog tržišta i fer konkurencije i bez državnih poticaja i protekcionizma i to je prava mjera vrijednosti kompanije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da je malo vise postenja i pameti u ovim velikm javnim firmama kao sto je elektroprivreda zaposljavali bi se najbolji kadrovi, najkvalitetniji studenti putem stvarnih a ne formalnih konkursa i vjerujem da bi do sad imali i Vranduk i nove blokove u Tuzli. Nazalost neki dan sklepase onog SDA direktora koji je zaposljavo na svoju ruk po bogtepito kakvim dilovima. I tako ce bit sve dok stranke postavljaju direktore a ne struka.
To sto pricas je mit, drzavne firme NIKADA ne mogu biti ucinkovite poput privatnih. Kada vlada drzi i jedno trzise to znaci da ce uvjek sama sebi osigurati monopol, sto znaci da ne moze biti konkurencije, sto znaci da ce po definiciji ispastati narod te drzave. EP je idealan primjer toga, firme placaju 3 puta skuplju cijenu struje nego sto placaju rezidencije. A cijena za rezidenije je sama po sebi mnogo vise nego sto je to potrebno. Sto prije sve te drzavne firme privatizujemo to bolje.....
ASA je njemačka firma sa njemačkim kapitalom dioničarima tržištem i partnerima. Od Bosne ima samo švalje presvlaka ! Elektroprivredu su napravile komunjare a ne gangster Bakir ikoji se sad slika, a niti mu je ostavio babo u nasljedstvo. NE znam koja je svrha članka da se pominje veličina firme umjesto ovih parametara. Da nije bilo NJemačke i komunista ne biste imali o čemu pisati !
Američke Demokrate šampanjcem puštale novi američki nosač aviona. Komentra Regaba je bio: Da ja nisam dao pare za njegovu izgradnju a vi glasali protiv sada biste šampanjac umjesto na pltformi nosača otvarali plivajući u vodi !
@Shmrkachchemtrailsa Pa idiote sve ostale zemlje su pogoni VWa u tim zemljama. A Društvo napravilo elktroprivredu,tačno, samo komunističko društvo !! Ova društva nakon njih prave samo dugove i dćžamije i crkve :(((
PRIKAŽI ODGOVORE (1)