Društveno odgovorne firme
0
ASA i Prevent BH na konferenciji "Rio+20"
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da su drustveno odgovorna firma - NISU. A koliko je drustvo - citaj \'glupi\' narod - odgovorno samo prema sebi? NIKOLIKO NIJE NEMA OGOVORNOSTI SAMO PREMA SEBI
Šta je o otpadnim vodama iz Preventa, koje su prema analizi spominjanog Instituta za hidrotehniku u posljednjem mjesecu prošle godine sadržavale 6.000 miligrama hlorida po litru (zakonom je propisano 200) ?
http://www.ekoakcija.com/content/prevent-visoko-jos-jedan-nekaznjeni-zagasivac-okolisa
http://www.visoko.co.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2286&catid=2&Itemid=15
http://visoko.co.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=3936:da-li-spalionica-da&catid=2:visoko&Itemid=15
1. Rad u halama bez klimatskog regulisanja temperature zraka (ljeti je temperature dostizu i preko 37 stepeni celzijusa) 2. Otvaranje \"Moja Banka\" banke kao dijela grupacije i prabcivanje isplate plata svim radnicim, BEZ NJIHOVE SAGLASNOSTI I ZNANJA, na racune u istoj toj banci. (Mislim da ne treba objasnjavati kako ce im barem naplatu odrzavanja racuna uzimati isti oni koji ih placaju, a da ne pricam o kontroli potrosnje, stednje, kreditiranja itd...) 3. Neka nastavi neko drugi, od mene dosta, meni je i ovo dovoljno da kazem kako je rad u Preventu moderni robovlasnicki odnos, koji narusava svako ljudsko i radnicko pravo.