Posebne cijene
38

Air Serbia nakon zatvaranja baze Wizz Aira uvodi dodatne letove iz Sarajeva

S. Š. U.
Izvor: Twitter
Izvor: Twitter
Nakon što je niskotarifna aviokompanija Wizz Air obavijestila javnost da od 1. novembra zatvara bazu u Sarajevu, iz aviokompanije Air Serbia najavili su veći broj letova između Sarajeva i drugih evropskih gradova.
Wizz Air je obavijestio javnost da je odluka aviokompanije o zatvaranju baze u glavnom gradu BiH rezultat izazovnog makroekonomskog okruženja i izazova u lancu snabdijevanja, a najavili su fokusiranje na povećanje baze u Tuzli.

Nakon medijskih najava ukidanja letova između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova iz aviokompanije Air Serbia su objavili da su "odlučili obezbijediti odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi, brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda".

Ističu kako su cijene karata za pomenute letove niže od prosječnih za ovaj period godine te da je početna cijena od 69 eura za putovanja u jednom smjeru preko Beograda.

Karte su u prodaji do 16. oktobra za putovanja od 1. novembra.

Air Serbia je slično uradila reagirajući i na poremećaje u širem regionu, specifično u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji kao i Turskoj, prenosi Tango Six, vazduhoplovni portal Srbije.