Karbon iznad svega
1

Stingray GTR Edition: Pozdrav iz Moskve

Klix.ba
U moskovskoj tuning kompaniji TopCar pripremili su u karbon „umotanu“ Panameru Turbo za koju treba izdvojiti 235.000 eura.

Iza naziva Stingray GTR Edition krije se aktuelna generacija Porscheovog modela Panamera Turbo koji će ruska tuning kompanija TopCar ponuditi u 25 primjeraka.

Ne znamo kako će na naziv i oznaku TopCar kreacije reagovati u Chevroletu i Nissanu, ali znamo da se suštinska razlika u odnosu na standardnu Panameru svodi se na mnogobrojne karbonske karoserijske elemente s kojima Porscheov superbrzi četverosjed možda i ne izgleda bolje, ali je olakšan. U ovom slučaju od karbona su napravljeni: poklopac motora, zadnji spojler, dijelovi odbojnika i prednjih blatobrana, zadnji difuzor zraka, kućišta vanjskih retrovizora...

Karbon je svoje mjesto pronašao i na pojedinim mjestima u luksuzno opremljenoj unutrašnjosti koju krase nove kožne obloge sjedišta.

Podataka o smanjenoj masi automobila za sada nema. Kako god, TopCar za ovaj automobil koji i dalje pokreće 4-litarski V8 biturbo motor (550 KS, 3,6 sekundi od 0 do 100 km/h i 306 km/h) traži 235.000 eura.