Agresivniji i snažniji
31

Dähler dokazuje da BMW M3 CS može biti još bolji

D. B.
BMW M3 CS je gotovo savršen sportski sedan za koji će mnogi reći da mu modifikacije uopće nisu potrebne, no u Dähleru misle drugačije.

Njemačka tuning kuća Dähler je pripremila nekoliko poboljšanja za M3 CS, koja ne samo da poboljšavaju performanse nego i izgled ovog modela.

Tnner nudi set 21-inčnih kovanih felgi, koje se ne nalaze na primjerku prikazanom na fotografijama, gdje su iskorišteni distanceri kako bi se originalne felge savršeno uklopile s blatobranima. M3 CS je dobio nove amortizere i opruge, čime je omogućeno prilagođavanje visine, kao i promjene u kompresiji i odskoku.

Vlasnici modela BMW M3 koji ne žele ekstremne promjene mogu odabrati jeftinije opruge i spustiti svoj automobil za 24 mm naprijed i 3 mm nazad.

Dähler je poradio i na pogonu. Standardno, 3,0-litarski twin-turbo 6-cilindrični motor razvija 550 KS i 649 Nm obrtnog momenta, no Stage 1 softverski tuning povećava njegovu snagu na 639 KS i 740 Nm. Vlasnici mogu dobiti i karbonski usis zraka, ali i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, koji mijenja standardni napravljen od titanija.

Sve ove nedogradnje su dostupne za standardni M3 i M4.

Standardni BMW M3 CS će uskoro dobiti Coupe verziju u formi modela M4 CS. Ovaj novi model se razvija već duže vrijeme te bi trebao dobiti iste nadogradnje kao i M4 CS. To znači više snage u odnosu na standardni M4 i M4 Competition, kao i karbonske dodatke.