Samo 13 primjeraka
16

Porsche 992 Stinger GTR Limited Carbon Edition je dokaz da smeđa boja nije dosadna

D. B.
Iza smeđeg Porschea 911 Stinger GTR Limited Carbon stoji kompanija TopCar Design, a sada je proizveden sedmi od ukupno 13 planiranih primjeraka.

Automobil je dobio puni body kit u boji čokolade, a nove komponente uključuju prednji poklopac s velikim spojlerom koji se izdiže iz baze vjetrobranskog stakla. Na vrhu blatobrana su ventilacijski otvori, a bočno su uočljivi istaknuti pragovi s rebrastim dijelovima. Nazad se nalazi veliki stražnji spojler, a tu je i veliki difuzor s trapezoidnim otvorima za Kline izduvni sistem.

TopCar Design u procesu modificiranja automobila ugrađuje 84 nove komponente, a svaki karbonski element posjeduje tri sloja, unutrašnjim vanjski i dva strukturalna.

Unutrašnjost također krase smeđi detalji, a na mjestima poput bočnih potpora sjedišta i armaturne ploče, ta nijansa je bliža bakrenoj. Također, u unutrašnjosti ima mnogo karbona.

Za body kit je potrebno izdvojiti čak 100.000 eura, a kupcima su dostupne brojne opcije. Lakiranje karbona u boju poput ove košta dodatnih 25.000 eura, modifikacije unutašnjosti 35.000 eura, set felgi 8.000 eura, a Akrapovič izduvni od titanija ili Kline od Inconela još 6.500 eura.