Za izložbe, ali i stazu
7

Ovako izgleda Mazda MX-5 Miata nakon tretmana u Barracuda Racingu

D. B.
Njemački tuner Barracuda Racing pretvorio je standardnu Mazdu MX-5 Miatu u automobil jednako dobar za izložbe i zabavu na stazi.

Vlasnik MX-5 Miate prikazane na fotografijama želio je što više olakšati svoj automobil te je pomoć potražio od Barracudinih stručnjaka. Pažnju privlači novi set laganih felgi koji savršeno odgovaraju automobilu. Riječ je o felgama dimenzija 17x7,5 inča, koje imaju mat bronzanu završnu obradu, a teđške su svega 7,5 kg. Na felgama su gume dimenzija 205/40.

Automobil je dobio nove amortizere i opruge brenda Vmax, koje u potpunosti transformišu način na koji se ponaša automobil, a tu je i novi set H&R klinastih šipki. Tuner je poradio i na aerodinamici pa je tu sada masivno Aerodynamics GT-Flex krilo koje odgovara automobilu i koje stvara dodatni downforce. Mazda je dobila i novu haubu s ventilacijskim otvorima, koji unapređuju odvođenje vrućeg zraka iz motornog prostora.

Promjene zaokružuje novi sportski izduvni sistem s dva završetka pozicionirana u centralnom dijelu branika. Recimo i da je automobil presvučen mat ljubičastom folijom.

Koliko je novi izduvni sistem "dodao" snage, zasad nije poznato. Aktuelna ND generacija je u proizvodnji od početka 2015. godine, a najsnažniju verziju pokreće 2,0-litarski četverocilindrični atmosferski motor koji razvija 181 KS i 205 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci