Spremna dva paketa
16

Mugen se potrudio da učini Hondu Civic Type R još savršenijom

D. B.
Group A
Group A
Mugen ima više od 50 godina iskustva u tuningu i motosportu, a sada je svoju pažnju ova kompanija posvetila modelu Civic Type R.

Tuner je za sajam automobila u Tokiju, koji se održava od 12. do 14. januara pripremio dva modificirana primjerka modela Civic Type R te ih nazvao Group A i Group B. Zasad je dostupna samo po jedna fotografija ovih automobila, no video nudi više detalja o njima.

Group A predstavlja nešto umjereniji paket, Mugen je pripremio nešto agresivniji prednji spliter, dok usisnici imaju oštriji oblik. Redizajnirani su pragovi, kao i stražnje krilo, a na ovoj fotografiji nije prikazano da je i stražnji branik doživio određene promjene. Sve u svemu, paket izgleda kao nešto što je i Honda mogla napraviti za specijalnu verziju modela Type R.

Group B
Group B

Group B paket ide mnogo dalje. Tu su isti prednji spliter i usisnici, no dodatak predstavlja karbonska hauba s dosta otvora. Otvori se nalaze i na gornjem dijelu prednjih blatobrana, dok pragovi daju automobilu više mišićav izgled. Nazad je visoko stražnje krilo, kao i modificirani branik. Zahvaljujući novim komponentama, ovaj Civic Type R ima više "stereotipniji izgled tuniranog automobila", koji podsjeća na tunirane primjerke Civica iz ranih 2000-tih.

Ovi paketi ne mijenjaju samo estetiku, jer se Mugen pri njihovom dizajniranju potrudio da također unaprijede aerodinamiku.

Također, tuner nije stao samo na izgledu, nego proizvodi i dijelove za bolje performanse. Novi amortizeri i BBS felge su dio paketa, Group A modle je dobio izduvni sistem od nehrđajućeg čelika i nove pločice, dok Group B ima titanijske cijevi, nova kočiona kliješta i diskove.

U unutrašnjosti je novi upravljač s Mugenovim logotipom u donjem dijelu, tu su sportska duboka sjedišta, nova ručica mjenjača i karbonski detalji na centralnoj konzoli.

Cijene ovih paketa će biti otkrivene tokom sajma.