I zvuk i slika
5

Milltek predstavio otvoreniji izduvni sistem za novi Civic Type R

E. L.
U poznatoj britanskoj kompaniji kažu da će uz njihov izduvni sistem Hondin novi Civic Type R ići i zvučati još bolje.

U Millteku nisu gubili vrijeme, jer već nude svoju opciju izduvnog sistema za nedavno predstavljen novi Civic Type R s kojom će cijenjeni japanski sportski automobil iz C segmenta raspolagati s nešto više snage i zvučati još upečatljivije.

Nije otkriveno koliko će dodatnih „konja“ osigurati Milltekove komponente adaptivnog izduvnog sistema, ali se zna da je povratni pritisak smanjen za 20 posto, što će poboljšati performanse turbopunjača kroz cijeli radni režim dvolitarskog četverocilindarskog motora koji razvija 320 KS i 420 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Milltek za Civic Type R nudi i opciju izduvnog sistema za korištenje samo na zatvorenim stazama, a među zanimljivim detaljima sistema od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika koji sadrži sedam elemenata i namijenjen je za korištenje na javnim cestama su trostruki izduvni završeci čiji je promjer sada isti i mogu se naručiti u nekoliko nijansi.

Da su u Millteku povukli pravi potez potvrđuje činjenica da je 70 posto od prve planirane količine izduvnih sistema za aktuelni CTR već rezervisano.