Drugačiji od svih
76

Fiat 500ec Designio je nova atraktivna Kahnova kreacija

D. B.
Za Fiat 500 će mnogi reći da je "sladak" automobil, no primjerak koji je kreirak Kahn radikalno se razlikuje od svih ostalih koje smo imali priliku vidjeti.

Britanska kompanija Kahn radi na različitim velikim i malim automobilima, a njen projekt Fiat 550ec Designio je usvojio agresivniji izgled. Kahn zaista radi čuca s automobilima, a čak bi mogao poslužiti kao inspiracija Abarthu da svoju ponudu učini još privlačnijom.

Promjene počinju naprijed gdje je Kahn postavo Gloss Onyx Black crnu rešetku i satenski crni branik čiji je dizajn inspirisan trkaćim automobilima iz prošlosti. Tu je i satensko keramička siva hauba, kao i redizajnirana prednja svjetla koja transformišu izgled automobila.

Khan je odabrao četverokrake lagane 18-inčne felge koje je proizvela kompanija Fondmetal u Italiji i koje su lakirane u Hyper Silver srebrnu boju. U saradnji s kompanijom H&R razvijen je novi sportski ovjes koji spušta automobil za 25 mm. Automobil je dobio produžene pragove, zatamnjena stražnja svjetla i agresivniji stražnji branik koji zaista privlači pažnju.

Promjene se nastavljaju u unutrađnjosti gdje su prednja i stražnja sjedišta presvučena Oceal Teal veganskom kožom. Ispred vozača se nalazi elegantni dvokraki upravljač.

Cijena Khanovih modifikacija iznosi najmanje 10.000 funti.