Nevjerovatan talent
59

Youtuber pomoću drveta pretvorio Mitsubishi Pajero u Mercedes-AMG G63

D. B.
Mercedes-AMG G63 je fantastičan i skup automobil koji je izvan budžeta za većinu ljudi, no jedan youtuber je zahvaljujući talentu donekle ostvario svoj san te je napravio uvjerljivu repliku od drveta.

Riječ je o youtuberu s kanala ND – Woodworking Art, koji je napravio niz drvenih kreacija za svoje sinove i kćerke te tako zadivio svojim impresivnim umijećem.

Do prije nekoliko godina je izrađivao male modele od drveta, no kasnije je prešao na veće replike namijenjene djeci. Prošle godine je proveo 100 dana u izradi svoje verzije Teslinog Cybertrucka, no replika modela G 63 je njegova dosad najambicioznija i najimpresivnija kreacija.

Kao bazu za svoju G-Klasu uzeo je stari Mitsubishi Pajero, potpuno ga rastavio do šasije, a zatim je ručno sastavio i zavario novi čelični okvir istog "kutijastog" oblika i proporcija kao što je slučaj kod originala. Šasiju i okvir je lakirao u crnu boju, nakon čega je počeo dug proces montiranja ručno izrađenih drvenih panela karoserije.

Koju vrstu drveta je koristio, zasad nije poznato, no sigurno je mnogo teže u odnosu na originalne panele G-Klase. Youtuber je drvo koristio i za izradu unutrašnjosti. To između ostalog uključuje panele vrata, armaturnu ploču i ventilacijske otvore, što je "savršena" kopija originala. Tu je čak i veća centralna konzola napravljena od drveta, koja je ukrasio.

Sva elektronika je funkcionalna, uključujući prednja i stražnja svjetla te pokazivače smjera koja je napravio "od nule".