Simpatični terenac
1

DAMD pretvorio Suzuki Jimny u malu G-Klasu

D. B.
Suzuki Jimny ima veliko broj fanova, no neki kupci ipak žele da mali terenac izgleda robusnije. Tu želju im je spremna ostvariti japanska firma DAMD.

DAMD je pripremio body kit, neki dijelovi se prodaju u paketu pod nazivom Little G. Standard, a drugi pod imenom Little G. Aventura te nude dodatke koji daju Jimnyju više terenski stil spreman za staze.

Naprijed je novi Little G. Standard prednji branik, koji se dobro slaže s proširenim lukovima točkova. Tu su i aluminijski stepenici koji olakšavaju ulazak i izlazak iz Jimnyja.

Nešto iznad je prednja maska dizajnirana u luksuznom stilu, koja sadrži hormirane komponente. Prednja svjetla su zaštićena mrežama, baš kao i pokazivači smjera koji se nalaze na haubi. Hauba ima ispupčenje, tako da SUV izgleda moćnije nego kada je izašao iz Suzukijeve fabrike.

Nazadje novi stražnji branik koji se slaže s proširenim lukovima točkova, tu su i LED stražnja svjetla, koja mogu svijetliti sekvencijalno.

Bočna lajsna štiti boju karoserije, posebno kada se pristupa Solid Rack nosaču. Platforma u obliku kutije nudi niz vezišta za kutije i napravljena je od čeličnih ploa. Pored toga, IPF radna svjetla se mogu dodati na prednji dio nosača kako bi se bolje osvijetlila staza ili područje kampa.

DAMD je pripremio i ljestve napravljene od čeličnih cijevi s drvenim detaljima, a taj dizajn prati i štitnik rezervne gume.

Svaki dio se može kupiti posebno, a ukupan paket uključujući točkove košta nešto više od 7.000 dolara.