Za više sportskog duha
43

BMW Serija 5 i i5 Touring dobili nove karbonske M Performance dijelove

D. B.
BMW je pripremio paket M Performance dijelova namijenjenih Seriji 5 Touring i modelu i5 Touring, koji ove luksuzne karavane čine više sportskim, dok se nestrpljivo čeka dolazak novog modela M5.

Poput većine ostalih M Performance dijelova, ovi koji su razvijeni za Seriju 5 Touring i i5 Touring uglavnom su napravljeni od karbonskih vlakana i uključuju novi trodijelni M Performance karbonski prednji spliter, koji itekako naglašava sportski izgled dva modela, a da pritom ne izgleda kao neki specijalni aftermarket dio.

Karbonski detalji se nastavljaju profilom te podrazumijevaju nova kućišta bočnih retrovizora i proširenja pragova. Vlasnici mogu naručiti i Frozen crne ukrasne linije, koje se protežu linijom ramena, a tu su i M Performance naljepnice za pragove.

Možda i najočiglednija promjena na stražnjem dijelu jeste karbonski difuzor. Iako nije na nivou kombinacije difuzora i izduvnih cijevi dostupne za M4, ipak izgleda prilično "divlje".

U ponudi su četiri nova dizajna felgi dostupnih u veličinama od 19, 20 i 21 inč. Oni koji traže vrhunske performanse tokom ljeta trebali bi izabrati 19-inčne M Performance felge s krakovima u obliku slova "Y" lakirane u mat crnu boju, na kojim su gume visokih performansi. Iza felgi su M Performance 20-inčne kočnice, koje uključuju crvena kočiona kliješta sa šest klipove naprijed i jednim klipom nazad.

Unutrašnjost također može biti promijenjena zahvaljujući M aluminijskim pločicama na pragovima, novim projektorima na vratima, M Performance patosnicama s kontrastnim koncem te papučicama od nehrđajućeg čelika. Vlasnici mogu naručiti i specijalnu futrolu za ključ napravljenu od kože i Alcantare, kao i karbonski poklopac rezervoara za gorivo.

BMW nije objavio cijene, no dijelovi će biti u prodaji od ovog mjeseca.

Vezani članci