Niz vizuelnih promjena
6

Toyota Land Cruiser je baza novog projekta Liberty Walka

D. B.
Toyota Land Cruiser je popularna opcija za one koji su u potrazi za udobnim i luksuznim SUV-om, a to posebno važi za Japance. Sada je jedan od najpoznatijih japanskih tunera iskoristio ovaj model kao bazu za svoj novi projekt.

Niz unikatnih detalja eksterijera čine ovaj Land Cruiser 300 značajno drugačijim od standardnog modela. Prednja maska je promijenjena i sada uključuje redizajniranu rešetku hladnjaka, redizajnirani branik i nove usisnike zraka.

Tipično za Liberty Walk, tuner je pripremio proširenja prednjih i stražnjih blatobrana, kao i nove pragove te set novih felgi dostupnih u veličini od 22 i 24 inča po cijeni od 11.650 i 14.850 dolara.

Promjene stražnjeg dijela nisu toliko dramatične. Na vratima prtljažnika je mali lio spojler, a tu je također i krovni spojler.

Vlasnici Land Cruisera koji žele da istaknu svoje vozilo mogu naručiti Libertyjev paket komponenti napravljen od fiberglasa ili karbonskih vlakana. Najjeftiniji paket uključuje prednji i stražnji branik, završetke izduvnih cijevi te proširenja blatobrana, a za ove komponente je potrebno izdvojiti 7.480 dolara ako su napravljene od fiberglasa, odnosno 10.780 dolara u slučaju karbonskih dijelova.

Najbogatiji paket dodatno uključuje prednju rešetku, stražnje krilo, spojler na vratima prtljažnika i dizalice te košta 9.790 ili 14.080 ovisno o odabranom materijalu. U ponudi je i hauba od karbonskih vlakana, a oni koji je žele morat će potrošiti 19.580 dolara na kompletan Premium body kit.

Tuner nije dirao 3,3-litarski turbodizelski motor.