Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve smo blizi, do prije par godina ne zamislivoj buducnosti. Svaka cast Elon Musku.
na 01:31 autopilot usporio da vidi trebe
Koja je ovo stvarka u pozadini,jel' može pomoć,strasna je ?!
A kod nas je danas još ćumur glavna tema..
sta ako pijan pustis auto da te vozi?
ma bjegaj .malo kiša magla neradi mobilni kako treba ni navigacija..a sanjaj o autopilotu..previśe si gledo knight rider izgleda..
Kad bi ovdje vozio tako kilavo i stao na svakom STOP-u....fasovo bi 10 puta do kuce
sta kada pada kisa ili snijeg pa uprlja kamene
Dodji s njim na ceste RS-a, pa ćeš vidjeti kako radi kad, oni što prodaju sir i kajmak uz put, izlete pred njega! Lako ti je u USA voziti!!
bez obzira što ovo izgleda odlično, ja ne bi svoj život stavljao u ruke kompjutera
za sada 5 mrtvih kad zakaže senzor, idemo dalje
@Živčo 5 mrtvih, ko da si reko 5 miliona... u nas svaku noc 4-5 mrtvih, a ne vozi ih kompjuter....sta s tim?
Ili tecimo u tri trake krene se prestrojavati u mene jer me nije vidjeo, s obije strane auta, a ne mozes naglo zakociti jer ima auta iza...
Ovo ce dovesti voznju do savrsenstva, ali mene brinu sljedece stvari: dajte neke snimke kako se auto ponasa u situacijama u kojima se treba instinktivno reagovati, npr kad nije idealna situacija i kad ti se neko nadje u traci a ti moras odluciti hoces li udariti u njega ili skrenuti sa ceste gdje moze biti neka osoba...
Ovo je dobra stvar, nakon što se naločeš neke brlje.
...dze ćeš brlju, valjda ti je blizu popovo polje
@F@K_OFF Jeste, ali znaš kakvi su Popovci ljudi?
Svqaka čast, ali ovo baš i nije neka naročito urbana sredina. Što za ovakvu vožnju ne izaberu centre gradova kao Pariz, ili Mexico City, London, ili New York, Tokyo ? Usput, prepoznaje li taj njegov auto-pilot saobraćajne znake za ograničenje brzine i zabranu skretanja, pogotovo one za zabranu skretanja od toliko do toliko sati ?
vecinom takva pravila imas upisana u navigaciji :D
Prepoznavanje znakova (kao što vidiš prepoznao je svaki stop znak) i čitanje table znakova je davno savladano, čak i prije autonomne vožnje, gdje su postojali modeli koji čitaju i obavještavaju vozača o znakovima.
Jaka stvar.