Klix Auto godine 2021.
133

Škoda Octavia je Klix Auto godine, Renault Captur osvojio nagradu čitalaca

E. Z.
Škoda Octavia - Klix Auto godine 2021.
Klix.ba je i ove godine organizovao izbor automobila godine. U izbor su ušli svi automobili koje su novinari portala Klix.ba imali priliku isprobati tokom 2020., a nakon zbrajanja bodova ovogodišnji Klix Auto godine je nova Škoda Octavia.

Nakon glasanja žirija portala Klix.ba finalna borba za glavnu nagradu odigrala se između Škode Octavije i SEAT Leona, dva porodična kompakta zasnovana na istoj platformi. Oba automobila smo testirali i oba su donijela značajan napredak u tehnologiji i dizajnu, zadržavajući vrijednosti poznate iz prethodnih generacija ovih modela. Na kraju je kao pobjednik s malom prednošću izašla Škoda Octavia, višegodišnji bestseller kako u Bosni i Hercegovini tako i na ostlaim tržištima Evrope i svijeta.

Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizovao je i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci birali između jednog od 8 finalista za Klix Auto godine. Nakon prikupljenih 6.160 glasova čitaoci portala Klix.ba odlučili su da nagrada Klix Auto godine 2020. - nagrada čitalaca pripadne Renaultu Captur. Na kraju glasanja Captur je osvojio čak 2.106 vaših glasova, dok je drugoplasirana Škoda Octavia prikupila također impresivna 1.844 glasa.

Uz ove dvije nagrade izabrali smo Klix Auto godine i u ostalim kategorijama, i to:

  • Klix Best Buy auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze automobili za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini. Pobjednik u ovoj kategoriji je nova Dacia Sandero Stepway!

  • Klix Sport Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze isključivo sportski automobili koje su novinari rubrike Klix Auto imali priliku voziti i isprobati u prošloj godini te koji su dostupni u Bosni i Hercegovini. Ove godine ta nagrada pripala je automobilu koji pomjera percepciju sportskih automobila i samih sportskih performansi. Porsche Taycan je Klix Sport Auto godine 2021.!

  • Klix Offroad Auto godine je nagrada gdje su u izbor ušli isključivo terenski automobili s pogonom na sve točkove, a koje su Klix Auto novinari imali priliku isprobati u proteklom periodu. Neprikosnoveni terenac koji pravi nevjerovatnu kombinaciju zabavne i terenske vožnje, a koji se pokazao i kao vrlo popularan izbor na našem tržištu Ford Ranger Raptor potpuno zasluženo je osvojio ovu nagradu.

- Klix Privredni Auto godine, gdje su u izbor ušli novi privredni i komercijalni automobili, bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, dostupni na tržištu BiH. Nakon prebrojavanja glasova kao pobjednik u ovoj kategoriji izašla je nova Toyota Hilux!

  • Klix Auto Web stranica godine je nagrada gdje su u izbor ušle internet stranice automobilskih marki u Bosni i Hercegovini, a primarni kriteriji su dostupnost aktuelnih cjenovnika i konfiguratora. Ova nagrada pripala je marki SEAT Bosna i Hercegovina, koja je napravila odličan posao prilagodivši svoju stranicu našem tržištu, ali i globalnim standardnima marke SEAT.

Nažalost, zbog svima jasnih razloga i mjera suzbijanja epidemije, ovaj put nije održana svečanost dodjele nagrada pa će svim pobjednicima po kategorijama nagrade biti uručene individualno u narednom periodu.

Kao i svake godine i ovaj put podršku za nagradu Klix Auto godine pružila je kompanija Petrol BiH koja je svojim visokokvalitetnim Q Max gorivima već godinama stoji iza svakog Klix Auto testa automobila.