Prilično dobar posao
9

Replika Lamborghini Aventadora SVJ bazirana je na kombinaciji Toyote i Honde

D. B.
Replike superautomobila mogu biti pravi pogodak i potpuni promašaj, a u većini slučajeva izgledaju bizarno i ružno, međutim, ima i onih koje mogu dobiti visoku ocjenu zbog svoje "bliskosti" s originalom. Dobar primjer je replika Lamborghini Aventadora SVJ s Tajlanda.

U proteklih nekoliko godina smo imali priliku vidjeti neke od zaista sjajnih replika iz jugoistočne Azije. Superautomobili u ovim zemljama koštaju bogatstvo te su nedostižni lokalnom stanovništvu, zbog čega se neki entuzijasti odlučuju da sami naprave replike egzotičnih četverotočkaša.

U ovom slučaju se radi o replici Lamborghinijevog modela Aventador SVJ, koji je njegov vlasnik napravio koristeći komponente različitih pristupačnih i lako dostupnih vozila. Prednja polovina šasije potiče od Toyote Crown, dok stražnja polovina pripada Hondi Accord. Automobil pokreće VR4 motor iz Mitsubishijevog modela 3000GT, koji je opremljen turbopunjačem i uparen s originalnim automatskim mjenjačem. Komponente ovjesa su preuzete od Toyote Hilux, a vlasnik je za unutrašnjost odabrao onu koju koristi Honda Civic.

Lista dijelova uzetih od različitih automobila je prilično duga, a na njoj su i BMW-ove kočnice te upravljački sistem modela Isuzu D-Max. Vrata pripadaju Nissanu NX te su modificirana kako bi podsjećala na ona koja ima Aventador.

Najimpresivniji aspekt replike definitivno je njen eksterijer. Svi paneli karoserije su izrađeni ručno u maloj radionici, a posao je obavljen izvrsno jer oni zaista liče na originalne dijelove Aventadora. Tu je čak i veliko stražnje krilo, prošireni blatobrani, veliki usisnici zraka, naglašeni prednji spliter i set aftermarket felgi.

Nije loše.