Nova tehnologija efikasnosti
0
Sistem deaktivacije cilindara kod TSI motora
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad počne ode ovaj senzor ode onaj senzor 500 Eurića za ovo 500 za ono! Uštede će bit nevjerovatne!!!
tehnologija je stara preko deset godina, ali se VW pravi pametan pa je ubacuje u srednju klasu i motore sa 4 cilindra, cime samo pokusava da opravda i onako visoku cijenu svojih vozila. mislim da jos uvjek nije doslo vrijeme za ovako sofisticirane tehnologije u srednjoj klasi, jer su ustede na potrosnji mizernu u odnosu na opravke ovakve tehnologije. Hajd Zdravo!
pri konstantnoj brzini na autoputu ili uzbrdo ima da trosi jos vise. jer svako zna da motori male zapremine vise trose na autoputu ili uzbrdo, a ovom se prepolovi zapremina motora kad ne rade 2 cilindra.
napravio pravo čudo sa malim 2 cilindarskim motorom twinair
Još jedna obana iz VW-a. Pa Američki automobili imaju ovaj sistem već 10-ak godina. Evo baš nedavno sam čitao test Dodž Ram-a sa V8 motorom koji ima ovaj siste. Taj Dodž je bolje auto bar 10 puta od Vw Amarok-a a ful opremljen košta isto kao osnovni Amarok. Dakle još jednom na djelu bezobrazni VW. Ovaj sistem i ima smisla kod pomenutog Dodžovog V8 motora, ali kakvog smisla ima na 1.4 motoru od 4 cilindra. Nikakvog, ama baš nikakvog. Pa to auto će da se prepadne prvog uzvišenja koje vidi. A cijena će da bude bezobrazno velika kao i obično. Živi bili pa vidjeli!
Ja sam ozenjen i pozelio sam se malo sa narodom raspravljat...
ljudi, guzite li vi išta?
Cudno da na ovu ideju niko dosad u industriji nije dosao. Nije ni toliko komplikovano
pa meni jedan cilindar ne radi vec godinu, a jos vise trosi.
Ti si sigurno neki konkurent, cim ih stalno blatis :-)
Das Auto
..Iako je ovakav sistem već odavno poznat sa velikih, osmocilindričnih i većih, motora,..VW je napravio presedan ponudivši ovaj sistem na malom četverocilindrašu....
Cuj nova tehnologija... pa AUDI 4.0 TSI i Mercedes SLK 55 AMG imaju tu \"novu\" tehnologiju vec godinama...
http://www.romaniandj.com/category/alexandra-stan/
Staro čak 5 dana. Pa stvarno ova autorubrika vam je najgora od svih