Boje zastave Nizozemske
25

"Šarena" Rimac Nevera isporučena vlasniku u Rotterdam

D. B.
Rimac Nevera je veoma poželjan hiperautomobil koji u svom vlasništvu ima brojne rekorde, a jedan primjerak je isporučen kupcu u Rotterdem u Nizozemskoj.

Neveru (broj 24) lično je isporučio Mate Rimac, osnivač kompanije Rimac Automobila, koji je uručio ključ kupcu Michaelu Perridonu na ekskluzivnom događaju organizovanom u utorak. Perridon se odlučio za kombinaciju tri boje, a to su Volcano crvena, Polar bijala i Navy plava boja. Ove tri nijanse čine i zastavu Nizozemske.

Poluizloženi paneli od karbonskih vlakana sadrže sjajnu narandžastu tintu, dok su na hiperautomobilu felge dijamantnog dizajna. Sjajna crna kočiona kliješta zaustavljaju neveru, a unutrašnjost je jednako impresivna. Dominira plava Alcantara, no neki detalji su presvučeni crvenom Alcantarom. Tu se prije svega misli na upravljač.

"Kao pravi Nizozemac, izuzetno sam ponosan što sam prvi u svojoj zemlji kojem je isporučen električni hiperautomobil. Istinska je čast to što mi je prema mojoj želji ovaj sjajni primjerak Nevere u bojama nizozemske zastave lično isporučio Mate Rimac. Privilegija je stvarati historiji zajedno s timom Rimac", izjavio je Perridon.

Nevera isporučuje 1.914 KS i košta 2 miliona eura.