Korišten u spotu
16

Restauriran Tupacov Chevrolet Impala, dobio novog vlasnika

D. B.
Chevrolet Impala iz 1961. godine koji je korišten u snimanju Tupacovog spota za pjesmu "To Live & Die in LA", u potpunosti je restauriran i pripada novom vlasniku.

Riječ je žutom kabrioletu kojeg je novi vlasnik doveo u savršeno stanje i pretvorio u istinski lowrider. Riječ je o američkom pjevaču, reperu, tekstopiscu i producentu Long Beach Lloydu, koji je automobil pronašao prije dvije godine i odlučio ga kupiti. Međutim, odmah su uslijedili problemi, a tokom prve vožnje je došlo do kvara motora i mjenjača.

Lloyd je promijenio V8 motor i ugradio snažniji te ga upario s 350 Turbo mjenjačem, no to je bio samo početak modifikacija. Automobil koji je korišten u Tupacovom spotu nije istinski lowrider nego su za potrebe snimanja korištene vreće pijeska. Ipak, Lloyd je ugradio hidraulični ovjes kako bi imao "pravi" lowrider. Cijeli mehanizam se nalazi u prtljažniku, tako da automobil "skače" u zrak s lakoćom.

Karoserija je lakirana u svijetlo žutu boju, sklopivi krov je također žute boje, a zlatni detalji i ljubičasto osvjetljenje predstavljaju vezu sa košarkaškim timom LA Lakers. Automobil čak ima i zlatne 13-inčne Dayton felge.

Unutrašnjost automobila je unaprijeđena modificiranom armaturnom pločom, pozlaćenim upravljačem, ljubičastim osvjetljenjem te zlatnim detaljima.

Lloyd nije želio prosječan automobil, nego nešto dostojno slavne ličnosti kakva je bio Tupac.

Vezani članci