Bez motora i mjenjača
1

Replika Aston Martina DB5 košta više nego novi Vantage

D. B.
Aston Martin DB5 je jedan od najpoznatijih automobila svih vremena i ne viđa se često, a kompaniji koja ga je proizvela ponovo će donijeti ogroman novac. No, pojavila se i nešto pristupačnija verzija.

Poznato je da Aston Martin planira proizvesti 25 primjeraka modela DB5 od kojih će svaki koštati 3,5 miliona dolara, a na tržištu s epojavila replika koja košta 201.007 dolara. Radi se o replici bez mjenjača i motora, čija je karoserija napravljena od fiberglasa. Branici su izrađeni od nehrđajućeg čelika, a prednja maska, svjetla i oznake potiču od Aston Martina.

Automobil je opremljen mnogim gadgetima koji su viđeni u filmu o britanskom agentu Jamesu Bondu. Ovo filmsko ostvarenje je donijelo dodatnu popularnost modelu DB5. Automobil ima rotirajuće registarske oznake, aparat za dim, stražnji štit od metaka, sjekače na stražnjim točkovima, uređaj za izbacivanje ulja i lažne strojnice.

Centralna konzola sadrži funkcionalne kontrole i osvijetljenu radarsku mapu. Krovni panel se može ukloniti, a sadrži crno-bijelu zastavu s unutrašnje strane.

Replika se pojavljivala na brojnim izložbama i sajmovima automobila, a sada traži novog vlasnika.

S obzirom na cijenu od 201.007 dolara, skuplja je od novog modela Vantage.