Druga generacija
18

Objavljen teaser Audija A7 Sportback, bit će zvanično otkriven 19. oktobra

Klix.ba
Nakon što je predstavljen potpuno novi A8, kompanija Audi se sprema za predstavljanje modela A7 Sportback koji će biti zvanično otkriven 19. oktobra.

Radi se o drugoj generaciji modela A7 Sportback, koja će imati žestoku konkurenciju, a predstavljaju je Porsche Panamera, BMW Serija 6 Gran Coupe i potpuno novi Mercedes CLS.

Ranije su se na internetu pojavile fotografije maketa pa misterije vezane za dizajn eksterijera nema. Prednja maska će biti slična onoj koju ima A8. Neki će se sjetiti da je u martu Audi objavio skicu prednjeg dijela modela A8, A7 i A6.

Jedina nepoznanica je izgled stražnjeg dijela, a već sada je poznato da neće biti prepoznatljiv kao što je slučaj s odlazećim modelom A7 Sportback.

Audi A7 Sportback je usvojio oblik karoserije petovratnog hatchbacka te će biti praktičniji od standardnog A6 Sedana koji će se na tržištu pojaviti 2018. godine. Povećanje veličine ne mora značiti i povećanje težine, jer novi model koristi MLB Evo platformu. Ponuda motora bi trebala biti slična onoj u slučaju Audija A8.

Premijera se očekuje u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

Vezani članci