auto
244

Objavljen render Golfa VIII, na tržište stiže krajem 2016. godine

Klix.ba
Osma generacija Volkswagenovog Golfa će se na tržištu pojaviti krajem 2016. godine, a sada je objavljen render koji otkriva kako bi mogao izgledati.

Rad na dizajnu novog Golfa je već završen, tako da odluka Waltera de Silve da napusti kompaniju Volkswagen vjerovatno neće utjecati na novi model koji se očekuje krajem sljedeće godine. To će biti Golf VIII, ali će u suštini biti facelift verzija aktuelnog Golfa VII, baš kao što se to dogodilo s petom i šestom generacijom.

Novi Golf će imati "oštrije" linije, pa ne treba očekivati mnogo drugačiji automobil od onog koji je na renderu. S obzirom na to da se radi o faceliftu, ne treba očekivati promjene dimenzija, ali će u unutrašnjosti definitivno biti promjena. Većina konvencionalnih dugmadi će biti zamijenjena ekranima osjetljivim na dodir, a instrument tabla će biti potpuno digitalna. Vozaču će biti na raspolaganju i kontrole pokretom. Sve to je već viđeno nakon predstavljanja koncepta Golf R Touch.

Volkswagen će svoj novi Golf predstaviti u oktobru na Sajmu automobila u Parizu, a prodaja će početi krajem 2016. ili početkom 2017. godine. U isto vrijeme će biti obnovljeni modeli Audi A3, Seat leon i Škoda Octavia.