Sajam u Milanu
0

Upečatljiv povratak: CFMOTO zasjao na EICMA izložbi s novim modelima

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
CFMOTO je na ovogodišnjem EICMA sajmu u Milanu, u Italiji napravio pravi spektakl na štandu 52 u hali 13. Ovaj put nisu samo predstavili niz ATV vozila nego i cijelu paletu novih motocikala, pa čak i novu marku.

EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori), ili Milanski sajam motocikala je godišnji sajam u Milanu sa preko 100 godina tradicije. Danas je izvor inspiracije za mobilnost i inkubator trendova i strasti, te definitivno međunarodni referentni događaj. Ove godine, nakon pandemije, CFMOTO se vratio na ovaj međunarodni sajam, a mi vam donosimo dio atmosfere sa ovog sajma.

CFMOTO je privukao pažnju prvog dana EICMA međunarodnog sajma motocikala, koji je stigao u Milano sa svojim novim modelima uključujući konceptni NK-C22, specijalni model 800MT SPORT R, prvi električni motocikl Papio Nova, kao i potpuno novu platformu "CFMOTO RIDE".

Velika novost je i potpuno nova i trendovska električna podmarka ZEEHO, koja je upravo u Milanu zvanično lansirana zajedno sa konceptom Magnet, te modelima AE8 i AE6.

Koncept koji uskoro stiže u proizvodnju

CFMOTO NK-C22 je konceptni model baziran na CFMOTO 800cc platformi motora. Svi paneli na ovom motociklu izrađeni su od karbonskih vlakana, dok je štitnik rezervoara za vodu dizajniran kao fiksno krilo koje ističe vizuelnu napetost. Zadnji dio je kratak i mišićav te čini proporciju cijelog motocikla veoma kompaktnom.

Prednje svjetlo NK-C22 dizajnirano je poput strijele, na kojeg se vizuelno nastavljaju futurističke linija i mišićav stav stvarajući cjelinu vrlo atraktivnog i privlačnog sportskog motocikla.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

CFMOTO NK-C22 nije samo atraktivan, pa će dobiti i moćan agregat koji će uz veliku snagu nuditi i uglađenost za duže puteve, dok je ciklistika podešena tako da osigura tečne pokrete i prilagodljive vozne osobine. Dvostruki auspuh, jednostrana zadnja viljuška i prepoznatljivi naplatci odražavaju smjelu i inovativnu privlačnost NK-C22.

Početak serijske proizvodnje za CFMOTO NK-C22 planiran je tokom 2023. godine.

CFMOTO 800MT SPORT R - kombinacija MOTO3 trkaćeg motocikla i 800MT

CFMOTO 800MT Sport R je novi model za one koji vole da uvijek proširuju svoje granice i voze sportski, ali istovremeno se vole odvažiti i na duži put. Ljudi koji vole da transformišu avanturu u sportsko iskustvo sa visokim performansama biće oduševljeni spojem perfromansi koje nudi ovaj model.

Sve je počelo sa dobro poznatim 800MT Sport, modelom za različite vrste terena. To je motocikl namijenjen dugim vožnjama, panoramskim pogledima i avanturama na udobnom sjedištu. Tako je prošao transformaciju od Sport do Sport R, modela, te je od lakog upravljanja stigao i do visokih performansi. U ovom izdanju ima izvanredno međuosovinsko rastojanje i sportske gume, vrhunski ovjes, kočnice i vrlo posebne komponente. Sportska ergonomija osigurava maksimalnu kontrolu i zabavnu vožnju, dok prilagođeni dizajn garantuje aerodinamične performanse. Također, sama kombinacija boja inspirisana je takmičarskom ekipom CFMOTO, što ga čini još više jedinstvenim.

Papio Nova – Prvi potpuno električni CFMOTO

Kao prvi potpuno električni motocikl marke CFMOTO, Papio Nova je briljantan motocikl sa upravljivošću i nivoom kvaliteta koji su uporedivi sa svojim benzinskim braćom i sestrama. Opremljen je 69.3V32A*2 litijumskim baterijama i ima elektromotor od 30 KS i 251 Nm okretnog momenta. Domet može doseći 150 km uz gradsku vožnju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Papio Nova biće spreman za serijsku proizvodnju 2023. godine.

Nova marka ZEEHO i konceptni model Magnet

CFMOTO želi ponuditi još više modela i proizvoda koji kombinuju pametnu tehnologiju i trendovsku mobilnost jer se trendovi i tehnologija kao i ekološke potrebe brzo mijenjaju. ZEEHO je nova marka koju je lansirao CFMOTO kako bi najbolje zadovoljio zahtjeve mlađe generacije i bio najprikladniji za modernu urbanu mobilnost.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Srž konceptnog modela ZEEHO Magnet je električna energija. Ovaj električni nudi spoj vrhunskih performansi, visoke tehnologije i jedinstvenog dizajna. U prvi plan ulaze odvažne proporcije i jasne linije preuzete s Magnet Concepta. Maksimalna brzina je 150 km/h, a s ubrzanjem od 0 do 50 km/h za manje od 2,5 sekunde udi i zaista uzbudljivo iskustvo vožnje.

Modeli AE8 i AE6 za urbanu mobilnost

AE8 je kreiran za urbanu omladinu kojoj je potrebna mobilnost sa velikim dometom. Dostupan je u dvije verzije, AE8 S+ i AE8. Performanse su superiorne u odnosu na većinu postojećih električnih motocikala. Maksimalna brzina je preko 100km/h, sa ubrzanjem od 0-100km/h za 11 sekundi, dok je maksimalni domet 120km. Brzo punjenje omogućava punjenje do 80% baterije za dva sata. AE8 je lansiran u Kini početkom 2022. godine i zaista je odlično prihvaćen.

AE6 je mladi brat koji je prikladan izbor za urbane mlade vozače. Nudi se u dvije verzije, AE6+ i AE6 L1, kako bi zadovoljio različite zahtjeve korisnika na raznolikom tržištu. Maksimalna brzina je preko 80 km/h, a domet je preko 100 km. Standardno punjenje podržava punjenje do 80% za tri sata. Nudi se u čak 18 kombinacija boja, 3 boje šasije i 6 opcija boja ukrasnih elemenata.

Proširena ponuda za 700 CL-X

Asortiman privlačnog modela 700 CL-X, koji je već dostupan u Heritage verziji, u Milano je stigao sa zanimljivim i novim Sport i ADV verzijama. Motor i dalje ima zapreminu od 693 ccm sa snagom od 75 KS (55 kW), ali se mnogi detalji mijenjaju. Sport verziju karakteriziraju upravljač i cestovne gume kao i dvostruki Brembo disk, dok ADV verzija umjesto toga ima felge sa krakovima i gume pogodne za silazak s asfalta.

CFMOTO 700 CL-X (Foto: Klix.ba)
CFMOTO 700 CL-X (Foto: Klix.ba)

Pored izložbe motocikala, nezaobilazni su bili i ATV modeli CFMOTO palete: CFORCE 450, CFORCE 520L, CFORCE 1000 OVERLAND, UFORCE 600 i dva nova modela za mlade.

Konceptni CFORCE X najavljuje skoru budućnost

Ovaj koncept ATV otkriva prepoznatljive dizajnerske naznake, uključujući prvi pogled na novi dizajn prednjeg dijela za nadolazeće modele. Čvrsti i zemljani Granite Ridge tonovi po cijeloj karoseriji u mat izgledu u kontrastu s upečatljivom fluorescentnom narandžastom.

Pažnju privlači i zadivljujući izgled sa novim RIDEVISION LED dinamičkim osvjetljenjem, novi dizajn zadnjeg dijela sa visoko pozicioniranim dvocijevnim auspuhom naglašava poseban izgled ovog modela.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Snažan, fleksibilan i agresivan, potpuno novi UFORCE 600 je vozilo koje omogućava da se na najbolji mogući način suočite i sa teškim radnim danima i sa najekstremnijim avanturama. Opremljen zadnjim sandukom velikog kapaciteta i 4x4 funkcijom koja će pomoći da dođete do najnepristupačnijih mjesta. Ovaj model je opremljen vitlom, kukom za vuču, aluminijskim felgama, električnim priključkom za prikolice, EPS-om, LED svjetlima i kiper kutijom.

S druge strane ponude ATV vozila, zanimljiva novost je CFORCE 110 koji je kompaktan, siguran i savršen za djecu. CFORCE 110 je prvi ATV za mlade sa 110 ccm benzinskim motorom i višelamelnim kvačilom. Ovaj model je namijenjen djeci. Upravljanje sa sigurnošću geo-ograde koja zadržava mlade vozače u odreženom području ključni je dio zaštite koju pruža ovaj model.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Važan ATV novitet u Milanu je i CFORCE EV 110 je model koji se razvija sa električnim pogonom. Ovo je prvi ATV za lade sa električnim motorom sa dizajnerskim tragom iz Evolution-A koncepta predstavljenom na EICMA 2019. godine. Pogon je sačinjen od lančanog prijenosa snage na dva točka i maksimalna snaga koju CFORCE EV 110 ima je 4,5 kW.