Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ne zna sta je Subaru samo cu mu reci da je Mercedes prije nekoliko godina zamolio inzinjere Subarua da im pomogne oko razvoja pogona u novim vozilima :))) Inace jedina firma koja oduvijek pravi boxer motore i svako njihovo auto je 4x4 (jedino ovaj Brz sa Toyotom sto su radili je zadnji pogon, al to je taj fazon sportski)...Eto toliko od mene...Vozdra rajaaaa
za 4matic su pomogli oko lezajeva za w2108davno je to bilo) a zauzvrat merc je pomogao oko ubrizgavanja i rijesavanja problema sa podnicom, nisu svi sa awd(prvih nekoliko modela-po licenci peugota, fiata su prenijeli ff) da bi se izborili u australiji njihovim potrebama nastaju prvi pick up, pa od tuda i adw a dodacemo i vojne potrebe) ovaj danasnji awd je dosao sa legacy iz 83,. boxer nije oduvijek samo u novijoj historiji(a postoji dobar razlog za sto bas taj koncept motora)
+ prvi dizel boxer ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Rally "na čekanju"
nije, i dalje su glavni dobavljac sa privatne timove(jedini, jer niko drugi ne nudi fabricke aute koji zadovoljavaju pravila za rally),. ko sto znas pravila rally su se promijenila (zato je impreza pokusala da upadne u golf klasu),. trenuto nemaju auto koje bi moglo bit konkutrentno polo wrc,. a i prodrive je u rasulu,. pa kada oni stanu na noge il neko drugi (pricalo se da ce Msport napustit ford ali)
@provucikarticu: nisam znao da je prodrive "kleknuo"..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)