Noviteti
28

Otkriven izgled Lincolna MKX

Klix.ba
Prve fotografije Lincolna MKX su se pojavile na internetu uoči njegovog debija na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila.

Model je najavljen konceptom MKX, odlikuje ga elegantan izgled prednje maske sa dvodjelnom rešetkom hladnjaka i LED svjetlima. Crossover je dobio i plastične zaštite karoserije, panoramski stakleni krov i mišićave stražnje blatobrane.

Automobil ima dvostruki izduvni sistem i Lincolnov znak koji se pomijera i otkriva senzor kada je to potrebno.

Kada je riječ o unutrašnjosti, napravljen je velik korak naprijed s obzirom na kvalitetnije materijale izrade i moderan dizajn. Detalji nisu otkriveni, ali se zna da je unutrašnjost presvučena vrhunskom kožom te ukrašena drvenim i metalnim detaljima. Crossover je dobio i modernu instrument tablu, centralnu konzolu i poboljšani infotainment sistem. Ugrađen je i novi Revel audio sistem koji donosi odličnu akustiku i vrhunsku tehnologiju.

S obzirom da je model MKX baziran na Fordu Edge, najvjerovatnije će ga poketati 2,7-litarski EcoBoost V6 motor koji isporučuje više od 300 KS. Prednji pogon će biti standardan, a opciono će biti dostupan pogon na sva četiri točka.

Konferencija za medije će biti održana 13. januara, kada će biti otkriveni detalji o automobilu.