Uskoro u prodaji
7

KIA objavila prve fotografije obnovljenog Sorenta

E. Z.
S osvježenim izdanjem KIA-inog najvećeg SUV modela koji će se uskoro ponuditi evropskim kupcima stiže novo "lice“ i redizajnirani elementi u kabini.

Nedugo nakon što je Hyundai svijetu pokazao kako izgleda novi Santa Fe iz sestrinske južnokorejske automobilske kompanije KIA stigle su prve fotografije koje otkrivaju kako izgleda redizajnirano izdanje četvrte generacije tehnički srodnog SUV modela Sorento.

Na fotografijama se može vidjeti da je Sorento koji je premijerno predstavljen prije nešto više od tri godine dobio drugačije „lice“ na kojem se ponajviše ističu nova kućišta dnevnih i glavnih LED svjetala. Pored odbojnika, drugačija je i maska hladnjaka, a nedavno redizajniran logo kompanije premješten je na poklopac motora. Uz redizajn su stigle i novodizajnirane aluminijske felge, a s obnovljenim Sorentom stigla je i nova grafika u kućištima zadnjih svjetala.

Novosti u prostranoj kabini uključuju drugačije dizajnirane ventilacione otvore, veći display multimedijalnog sistema i tastere za upravljanje klimatizacijom po uzoru na rješenje koje KIA nudi uz elektropokretan model EV6. Kupci će moći da biraju između četiri nove kombinacije boja na oblogama i sjedištima.

Tehničke specifikacije redizajniranog Sorenta bit će otkrivene sredinom avgusta, ali se ne očekuje mnogo promjena ispod prednjeg poklopca KIA-inog najvećeg SUV modela za Evropljane koji se u četvrtom izdanju nudi u kombinaciji s četverocilindarskim 1,6-litarskim turbobenzinskim i 2,2-litarskim turbodizelskim motorom.