Osvježenje hatchbacka
31

Hyundai "zategnuo bore" modela i20

D. B.
Kompanija Hyundai je objavila fotografije osvježenog modela i20 u Lucid Lime boji.

Prema onom što se vidi na fotografijama, Hyundai i20 je doživio suptilni redizajn prednjeg i stražnjeg branika, dobio je novi uzorak rešetke hladnjaka, tri nove boje karoserije i određene promjene dizajna stražnjih svjetala, kao i nove "zvjezdane" felge.

Iako bi dobrodošao veći izbor motora, Hyundai je poboljšao 1,0-litarski trocilindrični motor s blagom hibridnom tehnologijom, koji razvija 100 i 120 KS. Ova poboljšanja "maksimiziraju efikasnost i performanse", ali više detalja nema.

Unutrašnjost je dobila LED ambijentalno osvjetljenje, dok 4,2-inčni standardni infotainment ekran osjetljiv na dodir sada podržava USB-C port za punjenje uređaja, kao i drugu generaciju eCall tehnologije i over-the-air nadogradnje putem integrisane 4G SIM kartice.

Hyundaijev 10,25-inčni ekran i ekrani instrument table, Apple CarPlay i Android Auto, bežično punjenje i najnovije ažuriranje telematike Bluelink i dalje su značajke koje koštaju više.

Model i20 je dobio još nekoliko sistema pomoći za vozača u standardni sigurnosni paket uključujući Forward Collision Assist za bicikliste.

Hyundai još uvijek nije objavio cijene.

Vezani članci