Noviteti
9

Honda predstavila obnovljeni Accord, prodaja počinje u augustu

Klix.ba
Kompanija Honda je predstavila osvježeni model Accord tokom događaja u Silikonskoj dolini.

Obnovljeni japanski model je dobio redizajnirani prednji dio sa istaknutijom hromiranom rešetkom hladnjaka, redizajnirani su farovi, a bolje opremljeni modeli posjeduju i LED maglenke.

Stražnji dio također posjeduje redizajnirana LED svjetla i stražnji branik agresivnog izgleda.

U unutrašnjosti osvježenog Accorda su postavljena dva ekrana na centralnoj konzoli, a ovo je prvi Hondin model koji ima Appleov CarPlay i Android Auto sistem. Ovi sistemi se kontrolišu pomoću 7-inčnog ekrana. Od ostalih sistema su ugrađeni SiriusXM i Homelink. Stražnje sjedište je podijeljeno u omjeru 60/40 i moguće ga je sklopiti. Također, posjeduje grijače. Vozačima će od pomoći biti i parking senzori, automatski brisači i mnogi drugi pomoćni sistemi.

Američku verziju će i dalje pokretati 2,4-litarski četverocilindrični motor uparen sa CVT ili šestostepenim manuelnim mjenjačem, kao i 3,5-litarski V6 motor, koji će biti dostupan sa šestostepenim automatskim ili manuelnim mjenjačem.

Novi Accord može biti opremljen Honda Sensing paketom koji nudi niz sigurnosnih sistema, kao što su sistem kočenja u slučaju opasnosti od sudara, sistem upozorenja na frontalni sudar, sistem upozoravanja o napuštanju trake, adaptivni tempomat i drugi.

Modeli imaju standardnu kameru za pogled unazad.