Noviteti
11

Dacia za Pariz spremila Duster Air i Sandero Black Touch

Klix.ba
Uoči predstojećeg Sajma automobila u Parizu rumunska automobilska kompanija Dacia, koja je u vlasništvu Renaulta, pokazala je svoje posebne modele Duster Air i Sandero Black Touch koje odlikuje nekoliko novih dizajnerskih detalja.

Inspirirani svijetom avijacije u Daciji su tako na naslone prednjih sjedišta, upravljač i samu karoseriju Dustera postavili aplikaciju koja aludira na avionski visinomjer.

Posebnu ediciju izvana krase zaštitne ploče na prednjem i zadnjem dijelu automobila, žuta kućišta vanjskih retrovizora, naglašeno zatamnjena zadnja stakla i tamne 16-inčne aluminijske felge.

Unutrašnjost u tamnim tonovima dobila je nove obloge sjedišta i tepihe čiji su rubovi prošiveni kontrastnim žutim koncem.

Uz Duster Air nudit će se dva četverocilindarska motora potpomognuta turbo-punjačem: benzinski (Tce 125) i dizelski (dCi 110), s tim da će se Duster pokretan benzinskim motorom moći dobiti samo s pogonom preko prednje osovine, dok će se uz dizelsku varijantu opciono nuditi i pogon preko obje osovine.

Druga novost Dacije je Sandero Black Touch koji je baziran na paketu opreme Laureate.

Kompaktni dvovolumenski automobil dobio je odbojnike u boji karoserije i posebne 15-inčne aluminijske felge, a tu je i nekoliko detalja na karoseriji koji su obojeni crnom bojom visokog sjaja.

U ovom slučaju u standardnoj opremi je tempomat i MEDIA NAV infotainment sistem.

Sandero Black Touch će se nuditi sa dva benzinska (1.2 16v 75 i TCe 90) i jednim dizelskim (dCi 90) motorom.

Prodaja oba modela u Francuskoj počinje od 2. oktobra.