Samo 740 primjeraka
0

Novi MINI Anniversary Edition obilježava 60 godina Coopera

D. B.
MINI slavi 60 godina saradnje s porodicom Cooper te je pripremio novi Anniversary Edition model.

Model je predstavljen u sklopu proslave 60. godišnjice koja će biti obilježena u septembru, a baziran je na trovratnom hatchbacku i odaje počast Johnu Cooperu koji je preminuo 2000. godine.

Dostupan u Cooper, Cooper S i JCW verzijama, specijalni model može biti lakiran u British Racing zelenu, Midnight crnu ili Rebel zelenu boju, dok kontrast prave bijeli i klavir crni detalji. Tu su i linije na prednjem poklopcu, kao i broj 74 na vratima koji podsjeća na prvi model i njegovu prvu pobjedu. Model dolazi s 18-inčnim felgama i Cooper oznakama na C stubovima.

Dizajneri su u unutrašnjost stavili Dinamica/kožna sportska sjedišta, antracit nebo, sportski upravljač presvučen Nappa kožom s Cooper. Unutrašnjost krase klavir crni detalji, crveni ukrasi, papučice od nehrđajućeg čelika i potpise Johna, Mikea i Charlieja Coopera.

Proizvodnja je ograničena na 740 primjeraka, a pokretat će ih poznati motori uključujući 1,5-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem, koji razvija 134 KS i 219 Nm obrtnog momenta.

Oni koji odaberu Cooper S, MINI "nagrađuje" 2,0-litarskim četverocilindičnim motorom s turbopunjačem, koji isporučuje 189 KS i 279 Nm obrtnog momenta.

U modelu JCW će biti poboljšana verzija pomenutog 2,0-litarskog motora sa 228 KS i 318 Nm obrtnog momenta.